Het Nieuwsblad

Française Dutriaux wint in Begijnendi­jk

- (inv)

In een spurt met tien heeft de Française Fiona Dutriaux in Begijnendi­jk het pleit in haar voordeel beslecht. Zij klopte de in ons land verblijven­de Baskische Ire San Sebastian Lasa en onze Sanne Cant in de spurt.

Een behoorlijk internatio­naal podium dus nog, alhoewel de buitenland­se inbreng een stuk minder was dan in de voorbije jaren. Wat veel te maken had met internatio­nale confrontat­ies die op hetzelfde moment plaatsvond­en in Duitsland en Nederland. Nog voor halfkoers kreeg de wedstrijd al vorm toen zeven rensters aan de haal gingen: onze landgenote­s Sanne Cant, Karen Verhestrae­ten, Shauni Corthout en Els Belmans, de Spaanse Ire San Sebastian, de Française Fiona Dutriaux en de Duitse Alexandra Nohles. Bij hen zouden zich even later ook nog Femke Verstichel­en en Evelien Debboudt voegen. Het peloton telde op dat ogenblik een achterstan­d van een halve minuut. Terwijl Shauni Corthout vooraan stikte in het hoge tempo probeerden Steffi Van den Haute en de Hongaarse Veronika Kormos om hun wagentje vooraan aan te haken. Ronden lang moesten zij achtervolg­en maar slaagden er in de laatste ronde toch nog in de aansluitin­g te bewerkstel­ligen.

In de spurt konden zij geen rol van betekenis meer spelen, wat Fiona Dutriaux de gelegenhei­d gaf om San Sebastian Lasa en Sanne Cant het nakijken te geven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium