Het Nieuwsblad

Tweede inbrak in drie maanden tijd bij Fiets! XL

-

LEUVEN Onbekenden hebben donderdagn­acht peperdure racefietse­n gestolen bij Fiets! XL aan het Kareelveld in Leuven. Het is de tweede zware inbraak in drie maanden.

‘De daders zijn aan de haal gegaan met zeven Specialize­d racefietse­n’, zegt zaakvoerde­r Hendrik Winkelmans van Fiets! XL.

‘Eind februari dit jaar werd al eens ingebroken in dezelfde winkel. We namen nadien onze voorzorgen, waardoor de dieven nog driester te werk moesten gaan.’

‘De verdachten gebruikten zware natuursten­en van op de parking om de vitrine in te slaan’, aldus Stephanie Gille van de Leuvense politie. ‘Hierdoor trad het alarm in werking. Toen onze patrouille­s ter

HENDRIK WINKELMANS Fiets! XL De dieven wisten zeer goed waar ze moesten zijn

plaatse kwamen, waren de daders echter al gevlucht.’ De zeven gestolen fietsen hebben samen een verkoopwaa­rde van 25.000 euro. ‘Ze wisten zeer goed waar ze moesten zijn en gingen meteen naar de eerste verdieping. Doordat het alarm afging, hadden ze immers niet veel tijd. Bovendien konden ze met hun wagen niet tot aan de winkel. Het parkeerter­rein is afgesloten met een poort. Ze moesten dus de fietsen over de berm dragen. Op minder dan een kwartier was de klus geklaard’, luidt het. Specialize­d fietsen blijken wereldwijd erg gegeerd. ‘De S-Works fietsen maken deel uit van het premium segment en vallen in de hoogste prijsklass­e’, zegt Hendrik Winckel- mans. Het onderzoek naar de diefstal is in handen van de recherche. De parketmagi­straat van dienst werd op de hoogte gesteld.

 ?? Foto: tab ?? Voor de tweede keer in drie maanden zijn er peperdure racefietse­n gestolen bij Fiets! XL.
Foto: tab Voor de tweede keer in drie maanden zijn er peperdure racefietse­n gestolen bij Fiets! XL.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium