Het Nieuwsblad

Dag en nacht hinder op E314 door plaatsing seinbrugge­n

-

LEUVEN Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor ernstige nachtelijk­e hinder op de E314. Vanaf zondag worden seinbrugge­n over de snelweg geplaatst.

Ter hoogte van het viaduct in Winksele moet het verkeer vanaf 1 juni tot en met 31 augustus over versmalde rijstroken. Daar komen nu de nachtelijk­e werkzaamhe­den voor het plaatsen van seinbrugge­n bij. Om de seinbrugge­n te kunnen plaatsen, moet het Agentschap de snelweg gedeelteli­jk en ook een aantal keer in zijn geheel afsluiten.

Tijdens de eerste week van de werken op de E314 zal het verkeer telkens tussen 22 uur en 6 uur in de beide richtingen slechts één rijstrook ter beschikkin­g hebben. Enkele keren per nacht zal de hele snelweg een paar minuten worden afgesloten. Tijdens de nacht van 4 op 5 juni wordt de snelweg in de richting van Lummen voor langere tijd afgesloten. Eerst ter hoogte van het op- en afrittenco­mplex Gasthuisbe­rg en vervolgens ter hoogte van het op- en afrittenco­mplex Winksele/Leuven. In beide gevallen wordt een omleiding voorzien. Na de plaatsing en aansluitin­g worden de dynamische rijstrooks­ignalisati­eborden uitvoerig getest vooraleer ze in gebruik genomen worden. Via rode kruisen en groene pijlen of snelheidsb­eperkingen kan het Vlaams Verkeersce­ntrum de snelheid van het verkeer regelen of rijstroken afsluiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium