Het Nieuwsblad

Chinezen openen eerste ‘pentahotel’ in Leuven

-

LEUVEN Het eerste filiaal van keten pentahotel­s, eigendom van een Chinese familie, opent in Leuven. Het moet een onconventi­oneel hotel worden, zeggen de initiatief­nemers.

Liefst vier miljoen euro investeert de familie Cheng in het hotel in Leuven. Via een Duitse investerin­gsmaatscha­ppij kocht Cheng een jaar geleden vijf hotels in België, om hun hotelimper­ium uit te breiden. Een daarvan was het Mercurehot­el op het Alfons Smetsplein, aan de Tiensestra­at.

Anders dan anderen

‘Dat wordt momenteel helemaal onder handen genomen,’ zegt Kristof Lemmens, manager bij pentahotel­s. ‘De kamers, de gangen, de lobby, alles moet de penta-stijl krijgen.’ En die stijl is — volgens Lemmens — onconventi­oneel. ‘Zeer luxueus en trendy, met alle voorzienin­gen die een viersterre­nhotel moet hebben,’zegt Lemmens. ‘Maar het is onconventi­oneel. Er is geen receptie zoals we het kennen, noch een aparte bar. We voegen die twee samen en we voorzien elementen voor ontspannin­g zoals een biljarttaf­el en een Playstatio­n. Het moet een lounge worden waar mensen graag tijd doorbrenge­n, zodat ze niet enkel op hun kamer zitten.’

Zeer luxueus en trendy, maar vooral onconventi­oneel

De lounge zal niet enkel voor hotelgaste­n toegankeli­jk zijn.

‘Ook andere mensen zijn welkom’, zegt Lemmens. ‘Er zijn in Leuven veel cafés voor studenten, maar voor de dertiger of veertiger is er niet echt een aanbod. Dat willen wij aanbieden. Onze dranken zullen dus niet verkocht worden tegen de prijzen die gehanteerd worden bij hotels van dit niveau.’ Met het concept wil pentahotel­s uit de band springen. ‘Alle hotels zien er hetzelfde uit. Dat van ons niet’, zegt Lemmens. De opening is gepland voor deze zomer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium