Het Nieuwsblad

Zonnig lenteweer

-

Een hogedrukge­bied strekt zich uit van de Azoren tot de Noorse zee en tovert bij ons geregeld wat zon op de weerkaarte­n. Begin volgende week diept een lagedrukge­bied zich uit boven de Britse eilanden en gaan we de wisselvall­ige toer op, maar voor- lopig blijft het op de meeste plaatsen droog.

Vandaag valt het best mee. Zomerse temperatur­en gaan we dit weekend niet halen, maar 19 of 20 graden is wel mogelijk en geregeld hoort daar een streep zon bij. De start is nog nevelig en grijs, maar in de loop van de dag komen er almaar meer opklaringe­n en blijft het overal droog. Aan zee hangen er weinig of geen wolken en wordt het ronduit mooi, wel wat frisser met 17 graden en een matige noordenwin­d. In het binnenland waait er een zwak briesje.

Vanavond verdwijnen de stapelwolk­en en klaart het bijna helemaal op. In de loop van de nacht vergroot de kans op nevel of mist, vooral in de Ardense valleien of langs rivieren. De minima schommelen rond 8 of 9 graden.

Zondag schijnt de zon, af en toe passeren er wat wolken en het blijft droog. Opnieuw klimt het kwik richting 19 gra- den. Plaatselij­k halen we misschien net 20 graden.

Maandag en dinsdag beloven rustige lentedagen te worden met afwisselen­d zon en wolkenveld­en. Op de meeste plaatsen blijft het nog droog. De nachten blijven redelijk fris en nevelig, overdag klimt het kwik iets hoger dan dit weekend, tot 21 of 22 graden. Tegen woensdag wordt de kans op buien groter.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium