Het Nieuwsblad

‘Bijna alles is vernield’

Huisbaas schakelt politie in om Walter ‘Pico’ Michiels uit appartemen­t te zetten

- TEKST EN FOTO’S RAF VANMECHELE­N

Francis Vanoversch­elde uit Tienen was dinsdag met verstommin­g geslagen toen hij zag hoe een huurder, ex-acteur Walter Michiels, zijn appartemen­t in de Kleine Bergstraat in Tienen helemaal sloopte. De huisbaas haalde de politie erbij, maar die kan naar eigen zeggen niets doen.

TIENEN De huurder, acteur Walter Michiels of Pico uit

FC De Kampioenen, bleef in het appartemen­t wonen nadat zijn vriendin hem verlaten had. ‘Ze heeft het appartemen­t vijf jaar gehuurd en sinds een maand is het huurcontra­ct overgedrag­en aan het OCMW’, zegt huisbaas Francis Vanoversch­elde. ‘Dat betaalt de huur voor meneer Michiels. Andere bewoners van het gebouw lieten ons weten dat hij alles uitbrak. De keuken, een venster, binnendeur­en: alles moest eraan geloven. Alles werd naar de garage gesleurd en daar gedumpt. Maar die garage huurt hij zelfs niet.’ Francis heeft naar eigen zeggen 25.000 tot 30.000 euro nodig om alles weer in orde te maken. ‘Bijna alles is vernield’, zegt hij. ‘Michiels zei dat hij ook iets met de gasinstall­atie zou doen en dan heb ik de politie er meteen bijgehaald. Die wil niets doen en ik overweeg nu om een klacht in te dienen. Hij moet uit dat appartemen­t gezet worden, want anders gebeuren er nog ongelukken.’ ‘Zelfs de wc is uitgebroke­n’, zegt Felicienne Lambrechts, de moeder van Francis. ‘Michiels doet zijn behoefte in een emmer en gooit de inhoud dan in de riolerings­buis. Van de keuken blijft niets meer over. De kasten werden in stukken gezaagd en ook die liggen nu in de garage. Op de slaapkamer werden zelfs een hele muurbekled­ing en een venster uitgebroke­n. Ik ben verbolgen als ik dat allemaal zie, want we hebben destijds hard gewerkt om het appartemen­t netjes te maken.’ Pierre Schippers, de korpschef van de lokale politie, begrijpt de frustratie van de huisbaas. ‘Maar het is onze bevoegdhei­d niet’, zegt hij. ‘Bij een huurgeschi­l moet de man zich tot de burgerlijk­e rechtbank wenden. Het bleek ook dat meneer Vanoversch­elde het appartemen­t had betreden zonder toestemmin­g van zijn huurder. Voor ons is er geen strafrecht­elijk feit en ik denk dat de verhuurder best een advocaat raadpleegt.’ Michiels zelf zei aan de agenten dat hij toestemmin­g van de verhuurder kreeg om wat aanpassing­en te doen. ‘Ik kook liever op gas en ook dat ga ik allemaal aanpassen’, zegt hij. ‘Nog een paar dagen en ik ben helemaal klaar met de verbouwing­en. Het ligt er nu misschien wat wanordelij­k bij, maar ik richt alles in naar mijn smaak.’

,, WALTER MICHIELS Huurder Het licht er wat wanordelij­k bij, maar ik richt alles in naar mijn smaak

 ??  ?? De hele vaste keuken werd uitgebroke­n.
De hele vaste keuken werd uitgebroke­n.
 ??  ?? ‘Ik heb zeker 25.000 tot 30.000 euro nodig om alles weer in orde te maken’, zegt verhuurder Francis Vanoversch­elde.
‘Ik heb zeker 25.000 tot 30.000 euro nodig om alles weer in orde te maken’, zegt verhuurder Francis Vanoversch­elde.
 ??  ?? Ook de badkamer is een ravage.
Ook de badkamer is een ravage.
 ??  ?? Michiels dumpte alles in een garage die hij zelfs niet huurt.
Michiels dumpte alles in een garage die hij zelfs niet huurt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium