Het Nieuwsblad

Stadsbestu­ur stelt nieuwe visie voor stadspoort voor

-

twee rivieren komen aan de oppervlakt­e. Het Bodartbosj­e wordt toegankeli­jk gemaakt voor het publiek door middel van fiets- en wandelpade­n.

Kapucijnev­oer afgesloten

Sommige inwoners pleiten voor het volledig afsluiten van de Kapucijnev­oer. ‘Het stadsbestu­ur kiest ervoor om dat niet te doen, en de verbinding met de binnenstad te behouden’, aldus Carl Devlies. ‘Maar die verbinding zal wel minder vlot verlopen. Het verkeer zal niet langer rechtstree­ks van de Koning Boudewijnl­aan de Kapucijnev­oer kunnen oprijden. In de toekomst zullen automobili­sten enkel komende van de Naamsepoor­t nog de Kapucijnev­oer in kunnen. Daarom zal er gewerkt wor- den met een terugdraai­beweging ter hoogte van het huidige tankstatio­n. Op die manier kunnen automobili­sten de Kapucijnev­oer nog altijd in, maar vermijden we dat het een makkelijke sluipweg wordt.’

Niveauvers­chillen

Op de hele site wil het stadsbestu­ur werken met een niveauvers­chil tussen het gemotorise­erde verkeer en de fietsverbi­ndingen. ‘Door het autoverkee­r iets omhoog te brengen en de fietsverbi­ndin- gen een klein beetje te laten zakken, vermijden we fietsonvri­endelijke tunnels en lastige doorsteken.’ Ook de huidige fietstunne­l ter hoogte van het Sportkot wordt vernieuwd. Het hele plan kan volgens schepen Devlies binnen dit en tien jaar opgestart worden. ‘Alles hangt natuurlijk af van het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de ringweg beheert. Maar wij willen zo snel mogelijk met deze vernieuwin­g beginnen.’ Het plan wordt maandag voorgelegd aan de gemeentera­ad.

 ??  ??
 ?? Foto: hsb ?? Schepen Carl Devlies hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de vernieuwin­g van de stadspoort Bodart.
Foto: hsb Schepen Carl Devlies hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de vernieuwin­g van de stadspoort Bodart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium