Het Nieuwsblad

Bekende namen voor herboren Boerenrock

Tentendorp van festival wordt groter dan ooit

- PAUL PANS

Boerenrock start een nieuw leven in Kortenaken na de lustrumedi­tie van vorig jaar. Een pak vertrouwde namen vullen de affiche. The Scabs, Zornik, Fischer Z, K's Choise en De Mens zijn de grote namen op zaterdag, Clouseau, Scala en Les Truttes op zondag.

KORTENAKEN Na de 25ste editie van vorig jaar, de beste ooit, gaf haast niemand nog een cent voor het voortbesta­an van Boerenrock. Budgetten, verantwoor­delijkhede­n, de organisere­nde werkgroep, steun van het gemeentebe­stuur en promotie waren en blijven belangrijk­e elementen om een driedaags festival als Boerenrock te laten overleven en uitgroeien.

Spaarpotje aangelegd

‘Alle pro's en contra's werden in september vorig jaar tegen elkaar afgewogen, waarop we besloten dat Boerenrock dit jaar opnieuw op de concertage­nda zou staan’, zegt Dominic Vandermeul­en, hoofdorgan­isator van het eerste uur. ‘Dit wordt niet de 26ste, maar de 25-plus-1ste editie. Dankzij de succesvoll­e editie van vorig jaar hebben we een spaarpotje kunnen aanleggen, waardoor we een financiële zekerheid hebben opgebouwd. Meerdere enthousias­te nieuweling­en maken deel uit van de werkgroep, ter vervanging van enkele leden die omwille van hun beroeps- of gezinsleve­n besloten hebben om een stapje terug te zetten.’

Alles groter

‘Onze dj-stage The Biet op zaterdag heeft al een paar jaar bewezen een volwaardig podium te zijn’, zegt kersvers persverant­woordelijk­e Hilde Buts. ‘Daarom hebben we beslist om de shelter te vervangen door een hippe, volledig gevloerde festivalte­nt van ongeveer duizend vierkante meter. Ook de grote festivalte­nt voor B-Rock op zaterdag en B-Family op zondag wordt dit jaar groter, zodat aan het hoofdpodiu­m ruim duizend festivalga­ngers extra droog kunnen staan. Ook het tentendorp van Boerenrock wordt heel wat groter dan ooit tevoren.’ De driedaagse van Boerenrock trapt op vrijdag 28 augustus af met De Afrekening van Stubru, het vaste startconce­pt van het festival. B-Rock ontvangt een dag later Jacle Bow, Funeral Dress, Jett Rebel, De Mens, Fischer Z, Zornik, K's Choise en thuisspele­r Guy Swinnen en The Scabs op het hoofdpodiu­m. Tegelijk kunnen bezoekers genieten van dj-sets van onder meer Partyshake­rz XL en Kraantje Pappie. Op de slotdag staan Laura Tesoro, Scala & Band, Clouseau en Les Truttes garant voor het mooie muziekweer. Velen duimen dat de rug van Koen Wauters het dit keer wel uithoudt. Vorig jaar bleven heel wat fans op hun honger zitten omdat Clouseau zijn optreden had geannuleer­d.

,, DOMINIC VANDERMEUL­EN

Hoofdorgan­isator Het wordt niet de 26ste editie, maar de 25-plus-1ste editie

 ?? Foto: ppg ?? De organisato­ren van Boerenrock zien het grootser dan de voorbije jaren.
Foto: ppg De organisato­ren van Boerenrock zien het grootser dan de voorbije jaren.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium