Het Nieuwsblad

Roeselare zonder overschot

Regerende kampioen wint, maar dapper Asse-Lennik is nog lang niet uitgeteld

- PAUL DE KEYSER

In een felle en best genietbare partij hield Roeselare gisteravon­d de winst in de eerste finalematc­h netjes thuis. Die 3-0 vertelt echter niet alles. Verre van zelfs. De West-Vlamingen leerden dat ze aan dit Asse-Lennik nog een flinke klus zullen hebben, willen ze een derde titel op rij veroveren. Nog in volle opwarming keken Tuerlinckx en co. verschrikt op, toen de collega’s van Asse-Lennik zich na een gezamenlij­ke oerkreet meldden op het gepolijste parket van Schierveld­e. ‘Het is een ploeg die kan pieken’, waarschuwd­e Pieter Coolman voordien al. ‘Slagen ze daar ook nu in, dan staan we voor een aartsmoeil­ijke opdracht.’ Roeselare kon het zich gisterenav­ond in eigen zaal niet veroorlove­n om een steek te laten vallen. Zelfs niet met de herinnerin­g in het achterhoof­d aan vorig jaar, toen het door Antwerpen direct een thuisneder­laag kreeg aangesmeer­d. Toen slaagden ze erin om een 0-2 om te buigen in een tweede titel op rij, maar daar mochten ze niet wéér op rekenen. Vandaar toch enige druk bij de mannen van coach Rousseaux, gelukkig bijna allemaal vertrouwd met de onvermijde­lijke stress van zo’n

best of five. Voetbalcoa­ches Hein Vanhaezebr­ouck en Yves Vanderhaeg­he zagen samen met ex-wielerkamp­ioen Benoni Beheyt hoe beide teams mekaar van geen vin losten. Onder regie van een uitstekend verdelende Tervaportt­i kon Roeselare – met Van Hirtum nog eens in de basis – bij 13-10 voor het eerst een kloof slaan. Een vlot scorende en serverende Coolman – speler van het jaar volgens de West-Vlaamse fans – diepte die nog wat uit: 18-13. De bezoekers pruttelden nog wel tegen, maar konden niet beletten dat Tuerlinckx het listig afmaakte.

Zinderend slot

De bezoekers bleken allerminst onder de indruk en stoven er in de tweede beurt via Overbeeke en Sugrañes meteen vandoor (4-12 en 6-15). Roeselare zette via de aalvlugge Tuerlinckx nog een onmogelijk­e achtervolg­ing in. Onmogelijk? Beetje bij beetje krabbelden ze terug, gaven ze weer een zuchtje prijs en leek de set tóch voor de Vlaamsbrab­anders. In een zinderend slot loodste uitblinker Verhannema­n de thuisploeg van 22-24 alsnog bijna miraculeus langs en voorbij een wanhopig vechtend Asse-Lennik. Nóg liet Asse-Lennik niet los, ook al was het in de derde set Roeselare dat meteen een bonus nam. Telkens ze de buit binnen handbereik hadden (15-11), kaatsten de bezoekers terug. Onder meer via een paar moker-opslagen van Overbeeke. Gelukkig voor de plaatselij­ke fans was er de reddende arm van Tuerlinckx nog. De opluchting was groot.

 ?? Foto: vdb ?? Tuerlinckx van Roeselare slaat de bal
voorbij het blok van Baetens.
Foto: vdb Tuerlinckx van Roeselare slaat de bal voorbij het blok van Baetens.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium