Het Nieuwsblad

Nog twee dagen vrij zonnig lenteweer

-

Het Britse hogedrukge­bied dat ons dagenlang heeft verwend met aangenaam lenteweer, is stilaan op de terugweg, richting Groenland. Atlantisch­e depressies met bijbehoren­de regengebie­den zullen tijdens het weekend een eind maken aan de droge voorjaarsp­eriode. De noordooste­lijke luchtstrom­ingen worden dan vervangen door een klassieke zuidwester met zuivere zeelucht.

Vandaag starten we met veel lage wolken. Vanuit het oosten zullen die wolken stilaan wegsmelten. Zeker na de middag is er in het binnenland veel zon. De kust zal het langst moeten wachten op de opklaringe­n. Het kwik haalt 17 graden. In vergelijki­ng met gisteren waait de noordooste­ntot oostenwind minder strak.

Vannacht verdwijnen de wolken en evolueren we aanvankeli­jk naar helder weer. De wind ruimt naar het zuiden en daardoor kan er na middernach­t wat hoge bewolking binnendrij­ven. Minima rond 5 graden.

Vrijdag genieten we van zonnig en droog weer. Het kwik kan oplopen tot 20 graden. Stilaan verschijnt er wat meer bewolking. Vanaf ’s avonds is er kans op buien en onweer.

Zaterdag is het mooie liedje uit. Het kwik presteert met 18 graden nog wel behoorlijk. Maar er is veel bewolking en af en toe valt wat regen. Ook zondag verloopt wisselvall­ig. Vooral na de middag is er kans op fikse regenbuien. Zelfs een onweer is niet onmogelijk. Maxima rond 17 graden. Maandag en dinsdag koelt het verder af. De wisselvall­igheid blijft. Het berkenstui­fmeel wordt uit de lucht gewassen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium