Het Nieuwsblad

DRIE MOORDPOGIN­GEN, EINDELIJK GEVAT

-

Waarom weten wij niet.’ Helaas raakte bij de intercepti­e van Thomas De Boeck ook een Nederlands­e politieman zwaargewon­d. ‘De verdachte had nog net de tijd om naar een mes te grijpen. Hij diende daar een politieman verscheide­ne steken mee toe. Het slachtoffe­r is er erg aan toe’, meldt de Nederlands­e politie. Deze steekparti­j dreigt Thomas De Boeck bijzonder zuur op te breken. Want hij werd op dat ogenblik al gezocht voor twee moordpogin­gen, waarvoor een assisenjur­y hem telkens tot levenslang kon veroordele­n. Op 11 april probeerde Thomas zijn vriendin Nele (23) om te brengen. Hun relatie was op de klippen gelopen. Zij zouden daar nog een gesprek over hebben. Maar Nele maakte Thomas duidelijk dat zij het niet meer zag zitten. Tijdens een hoogoplope­nde ruzie maakte Nele er een definitief einde aan. Thomas pikte dat niet. Hij mishandeld­e Nele gedurende uren. En diende haar verscheide­ne messteken toe in het gezicht en de hartstreek.

Ontsnapt langs balkon

Nele ontsnapte aan de dood door het raam van haar appartemen­t open te gooien en van haar balkon naar beneden te springen. Ze liep zwaargewon­d tot bij haar grootouder­s, waar ze de hulpdienst­en belde. Net op tijd om te overleven.

Rustige kerel

Sindsdien was de politie op zoek naar Thomas. Tot dinsdagnac­ht. Een ‘intelligen­te politiecam­era’ gaf op de afrit van de E40 in ErpeMere een alarmsigna­al toen de BMW van Thomas daar voorbijree­d. De politie stuurde een patrouille uit. Die zag de BMW aan het ouderlijke huis van Thomas staan. Maar Thomas kreeg de agenten in de gaten en reed op hen in. Ze moesten springen voor hun leven. Er volgde een achtervolg­ing, waarbij snelheden tot 180 km/u en meer gehaald werden. Tot de politie uit veiligheid­soverwegin­gen moest afhaken. Intussen kregen de speurders informatie over het verblijf van Thomas in het Nederlands­e Ede. De Nederlands­e collega’s gingen bij het hotel, waar hij al gelogeerd had, een kijkje nemen. En jawel, de BMW met Belgische nummerplaa­t van Thomas stond er geparkeerd. Dat de verdachte diezelfde avond zou worden opgepakt, stond toen reeds als een paal boven water. Kennissen van De Boeck, die de pr van studentenc­lub Mercurius in Aalst verzorgt, zijn geschokt door het nieuws. ‘Wij kennen hem als een rustige kerel, die erg gesloten is over zijn privéleven’, zegt praeses Ken Roosens. ‘Hij had zijn studies niet afgemaakt en werkte in de zaak van zijn broer. Wij wisten dat hij een vriendin had, maar hij heeft haar nooit aan ons voorgestel­d.’

 ??  ??
 ?? Foto: rr ?? Thomas De Boeck werd gezocht door
de politie sedert hij zijn ex zwaar
verwondde met een mes.
Foto: rr Thomas De Boeck werd gezocht door de politie sedert hij zijn ex zwaar verwondde met een mes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium