Het Nieuwsblad

Agenten stoten per toeval op moord in Limburgse Hoeselt

- NANCY VANDEBROEK

Bij een huiszoekin­g in een studio in Hoeselt heeft de politie per toeval het levenloze lichaam ontdekt van Cindy Van De Weghe (34). De vrouw werd waarschijn­lijk al meer dan tien dagen geleden gewurgd. Haar man Benny C. was zelf naar de politie gestapt, stemde in met een huiszoekin­g en werd dan opgepakt op verdenking van moord. De 38-jarige Benny C. is geen onbekende voor het gerecht. Hij moest zich al meerdere malen verantwoor­den voor diefstalle­n en inbraken. Een paar dagen geleden had hij een uitnodigin­g van de politie in de bus gekregen, met de vraag om zich donderdago­chtend te melden voor verhoor. Ook dat zou te maken hebben gehad met een inbraak in de buurt. De agenten wilden hem aan de tand voelen over zijn mogelijke betrokkenh­eid. Ze vroegen ook om een huiszoekin­g, waar C. meteen mee instemde. Gisterocht­end arriveerde­n de agenten in zijn studio. Groot was hun verbazing toen ze in de slaapkamer een levenloze vrouw aantroffen. Ze lag duidelijk al enkele dagen op het bed. De omgeving werd meteen afgesloten en Benny C. werd opgepakt op verdenking van moord. De vrouw op het bed bleek Cindy Van De Weghe te zijn, Benny’s echtgenote.

‘Gelukkig koppel’

‘De twee kenden elkaar al zeventien jaar en hebben elk een zoon uit een eerdere relatie’, zegt een van hun vrienden. ‘Het was een gelukkig koppel.’ Toch moet de vriend ook toegeven dat er soms span- ningen en ruzies waren. ‘Zoals in elke relatie. Ze zijn een tijdje uit elkaar gegaan. Ruzies staken soms de kop op omdat Cindy over het verleden begon.’ De vriend kan moeilijk geloven dat Benny zijn vrouw iets zou hebben aangedaan. ‘Hij had al een tijdje geen werk meer en bleef thuis om voor Cindy, die invalide was, te zorgen.’ Volgens sommige bronnen zou Benny C. al hebben toegegeven dat hij zijn vrouw gewurgd heeft, al wilde noch de politie, noch het parket dat gisteren bevestigen. ‘We zijn een onderzoek gestart naar een verdacht overlijden. Alles wijst erop dat het om moord gaat’, aldus parketwoor­dvoerder Dominiek Renotte. ‘Het verdere onderzoek zal de precieze doodsoorza­ak nog moeten uitwijzen.’ De advocaat van de verdachte, Bij een huiszoekin­g vond de politie het lichaam van Cindy Van De Weghe op bed. Haar man Benny C. zou haar gewurgd hebben.

meester Mark Huygen, zegt dat zijn cliënt alle medewerkin­g aan het onderzoek verleent. ‘Meer dan tien dagen heeft hij alles opgekropt, een geheim

met zich meegedrage­n dat hij aan niemand kon vertellen.’ Benny C. wordt vandaag op verdenking van moord voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

MARK HUYGEN Advocaat verdachte

Tien dagen heeft hij alles opgekropt, een geheim met zich meegedrage­n dat hij aan niemand kon vertellen

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: Tom Palmaers, rr ??
Foto: Tom Palmaers, rr

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium