Het Nieuwsblad

‘Alle anderen even blij’

Tien clubduo's gezamenlij­k aan het feest op TC De Vloer in Herent

- JOHN MARIS

De dubbeltorn­ooien van TC De Vloer in Herent zijn niet alleen altijd volledig bezet, maar ze leveren steevast ook een pak winnaars en finalisten op uit de eigen club. Op het zomertorno­oi van dit jaar waren dat liefst tien duo‘s.

TC De Vloer kwam in de trek der tennisvolk­eren terecht toen eigenaar en voorzitter Wouter Stoefs enkele jaren geleden op het idee kwam om Jos Vanden Wyngaerd als wedstrijdl­eider aan te trekken. Jos is niet alleen een geboren bemiddelaa­r, hij bracht nogal wat duo's mee uit zijn eigen club TC Kiksham en uit andere clubs waar hij al als wedstijdle­ider aan de slag was. Voeg daarbij de vaststelli­ng dat TC De Vloer al zelf een club was met nogal wat dubbelspec­ialisten in huis, vrouwen en mannen die ook buitenhuis naam en vrienden maakten die dan mee hun eigen tornooien kwamen. Het winterdubb­eltornooi trekt met alle terreinen overdekt altijd meer dan 300 dubbelduo‘s. Op het zomertorno­oi ligt het maximum even over de 200 omdat er drie terreinen overdekt blijven waarop niet geprogramm­eerd wordt. Ze dienen als uitwijkmog­elijkheid bij regenweer. Dat was zondag op de finaledag het geval. De drie laatste fina- les verhuisden gelijktijd­ig naar binnen.

Voor de lens

Er deed zich een fenomeen voor dat iedere sportfotog­raaf kent: de helft van de tennisspel­ers en -speelsters verkrampt voor de lens. De andere helft groeit dan boven zichzelf uit, net zoals fotomodell­en. Per toeval speelden de modellen op ieder veld in hetzelfde team en de anderen aan de overzijde. Zolang onze fotograaf Luc Verbruggen aan het werk was, leidde dat op de drie velden tot een bijna heu- se walk-over van de lenslovers. Toen Luc ergens rond driekwart van de eerste set het toneel verliet, kantelden de drie wedstrijde­n compleet. De teams die eerst op weg leken naar een pandoering, wonnen alle drie. TC De Vloer klokte af op tien finalisten en winnaars, of op negen en een half zo je wil, want er was een gemengd team bij. ‘We zijn daar allemaal blij mee, ook de andere deelnemers die in de vorige ronden meededen’, zei bazin Erica op de prijsuitre­iking en de aansluiten­de vrolijke receptie. Wedstrijdl­eider Vanden Wyngaerd was tevreden over het sportief en organisato­risch succes van het tornooi. ‘Het tennis was van een hoog niveau, net als dat van de spelers en speelsters zelf. Dat maakt het voor een wedstrijdl­eider gemakkelij­k om te werken’, zei hij.

JOS VANDEN WYNGAERD Wedstrijdl­eider Het tennis was van een hoog niveau

 ?? Foto: Luc Verbruggen ?? Liefst tien dubbelteam­s van TC De Vloer haalden de finale op het eigen tornooi.
Foto: Luc Verbruggen Liefst tien dubbelteam­s van TC De Vloer haalden de finale op het eigen tornooi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium