Oslobodjenje

Po ~etvrti trijumf zaredom

Klub je maksimalno korektan prema meni i razgovaral­i smo o nastavku saradnje, rekao je trener D`enan U{~upli}

- Z. RA[IDOVI]

Fudbaleri Sarajeva do~ekuju danas Vitez u 17 sati. Trener bordo sastava D`enan U{~upli} ne mo`e ra~unati na kapitena Amera Dupovca i napada~a Nemanju Bilbiju, koji nemaju pravo nastupa zbog tri `uta kartona.

Prema U{~upli}evim rije~ima, pripreme za utakmicu sa pulenima hrvatskog stru~njaka Ante Mi{e teku normalno.

"Imali smo malo problema sa terenom zbog lo{eg vremena. Iskreno, nisam o~ekivao da }emo zabilje`iti tri uzastopne pobjede, a jo{ manje da }emo u svim utakmicama posti}i po tri gola. Na treninzima radimo na realizacij­i, ali je ~injenica da imamo kvalitetne ofanzivne fudbalere", rekao je U{~upli}.

Mladi trener debitovao je na klupi viceprvaka na{e zemlje kao jedini stru~njak u historiji koji je ostvario maksimalan u~inak u tri duela, pokazav{i trenersko umije}e kada je to bilo neophodno.

Dva trijumfa zabilje`ena su u gostuju}im okr{ajima sa Zrinj- skim (3:1) u revan{u polufinala Kupa BiH i Travnikom (3:2), te Zvijezdom (3:0) na doma}em terenu.

"Klub je maksimalno korektan prema meni i ve} sam razgovarao sa upravom o nastavku saradnje."

Makedonski napada~ Krste Velkoski postigao je {est golova u proljetnom dijelu sezone, potvrdiv{i epitet poja~anja. On smatra da }e me~ sa Vitezom biti izuzetno te`ak.

"Protivnik dolazi rastere}en, posjeduje kvalitet i dobrog trenera. Svi igraju na Ko{evu kao protiv Reala i zato je nama te`e. @elimo nastaviti borbu za prva tri mjesta koja vode u Evropu. O~ekujem da }emo osvojiti tri boda i nastaviti pozitivan niz, odnosno, obradovati navija~e", naglasio je Velkoski.

Vjerovatan sastav: Dela~, Bari}, Trivunovi}, Tatomirovi}, Puziga}a, Cimirot (Tadejevi}), Jajalo, Stoj~ev, Puri}, Travan~i}, Velkoski.

 ?? Foto: D`. KRIJE[TORAC ?? Velkoski i U{~upli} o~ekuju pobjedu
Foto: D`. KRIJE[TORAC Velkoski i U{~upli} o~ekuju pobjedu
 ??  ?? Uprkos problemima sa trbu{nim zidom, Hod`i} }e nastupiti u Vrap~i}ima
Uprkos problemima sa trbu{nim zidom, Hod`i} }e nastupiti u Vrap~i}ima

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina