Oslobodjenje

@eljezni~ar - Sarajevo 1:1 (1:1)

-

Stadion Grbavica. Gledalaca: 7.500. Sudija: Eldin Jakupovi} (Biha}). Strijelci: 1:0 - Hod`i} (26), 1:1 - Puziga}a (38. - 11 metara). @uti kartoni: Bu~an, Selimovi}, Kerla, Bogdanovi} (@eljezni~ar), Trivunovi}, Puziga}a, Tatomirovi}, Stoj~ev (Sarajevo).

@ELJEZNI^AR: Lon~ari} 6,5, Kerla 6, Bu~an 6, Zoloti} 6, Hod`i} 6,5, Stani} 6,5, Selimovi} 6, Zeljkovi} 6, Svraka 6 (od 70. Bogdanovi} -), Jamak 6, Tomi} 6. Trener: Hajrudin Dino \urbuzovi}.

SARAJEVO: Bandovi} 6,5, Stoj~ev 6,5, Jajalo 6,5, Velkoski 6,5 (od 90. Kova~evi} -), Tatomirovi} 5,5, Puri} 5,5 (72. Vusljanin), Trivunovi} 6, Cimirot 6, Dupovac 5,5, Puziga}a 6, Bilbija 5,5 (od 87. Radovac -). Trener: D`enan U{~upli}.

@eljezni~ar i Sarajevo podijelili su po bod u 103. vje~itom derbiju, koji je igran na Grbavici. Zavr{ilo je 1:1, uz pogotke Hod`i}a i Puziga}e, {to je zapravo rezultat koji je promovisao Zrinjski u novog prvaka BiH.

13. gol Hod`i}a

Prvo poluvrijem­e, uprkos lo{em terenu, bilo je itekako gledljivo za promrzle gledaoce. Dva pogotka i nekoliko prilika na obje strane, kratak je rezime prvog dijela, koji je prekinut na samom po~etku zbog, naravno, bakljade.

Po~elo je prilikom @elje, a umalo je, nakon kornera, {karicama u 9. minuti pogodio Kerla. Sedam minuta poslije, doma}i su tra`ili penal, nakon {to je Dupovac igrao rukom, ali se sudija Jakupovi} nije oglasio.

U 20. minuti Sarajevo je moglo do vodstva. Bu~an je neshvatlji­vo lo{e ispucao loptu, koja pada pred Tatomirovi}a, a njegov udarac, u situaciji jedan na jedan, brani golman @elje i spa{ava svoj tim.

Uslijedila je kazna. Selimovi} i Hod`i} su, izme|u {estorice igra~a Sarajeva, odigrali dva dupla pasa, a mladi napada~ @elje je sa vrha {esnaesterc­a, nakon {to je prevario Dupovca la`njakom, poslao loptu iza Bandovi}a za vodstvo plavih od 1:0. Za Hod`i}a, ovo je bio 13. gol u sezoni i prvi u vje~itim derbijima protiv Sarajeva.

Ipak, radost doma}ih nije trajala dugo. Jajalo je dugo vukao loptu, a zatim je majstorski probacio kroz noge Zeljkovi}u, koji zajedno sa njim pada na tlo. Za sudiju Jakupovi}a to je bio jedanaeste­rac, kojeg je Puziga}a pretvorio u poravnanje na 1:1.

Nastavak susreta donosi veliku priliku za Sarajevo. Makedonac Vel- koskijeiza{aosamnaLon~ari}a,kojeg je poku{ao prevariti lob-udarcem, ali je lopta oti{la preko gola.

U 63. minuti Bilbija je mogao dovesti Sarajevo u vodstvo, ali je njegov udarac ostao na stativi, da bi na drugoj strani Hod`i} upropastio sjajnu priliku za plave. Umjesto dodavanja za usamljenog Selimovi}a, Hod`i} se odlu-

 ??  ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina