Oslobodjenje

[TILI] @ELI U EVROPU

- J. LIGATA M. K.

Otkako je stigao u Krakov, [tili} je postigao tri pogotka i upisao tri asistencij­e, a posljednji gol protiv Pogona bio je pravo malo remek-djelo, kakvi su zapravo i svi njegovi pogoci

“To se nikad nije desilo u historiji Wisle, ali zaista smo imali problema. ^ak devet igra~a je bilo povrije|eno, {to se odrazilo na rezultate.”

Wisla je pobjedom nad Po- gonom presko~ila ovaj klub na tabeli, i sada se nalazi na ~etvrtom mjestu, sa istim brojem bodova kao i tre}i Ruch (26).

“Tri tima idu u Evropu i nadam se da }emo mi uspjeti izboriti mjesto u Evropskoj ligi”, optimisti~an je [tili}, koji je procvjetao od povratka u Poljsku. Odigrao je desetak me~eva u odli~nom ritmu, ali ~ini nam se da je zakasnio da skrene pa`nju selektora Safeta Su{i}a.

Nada se pozivu, ali...

“Lagao bih kada bih rekao da se ne nadam pozivu, iako sam svjestan da su {anse za to jako male”, rije~i su [tili}a, koji }e i narednu sezonu ostati u Wisli.

“Imam ugovor - ostajem. @elim se spremiti, jer ovu polusezonu igram bez pravih priprema. Nadam se da }e me i zdravlje poslu`iti, a onda u narednoj sezoni `elim dati sve od sebe kako bih ponovo izborio poziv u reprezenta­ciju BiH”, nada se sjajni veznjak poljske Wisle. skim klubovima, poput Blagoje Brati}a, Harisa [kore, Daneta Kupre{anina, Anela D`ake, Alena [kore, Anesa Haurdi}a i mnogih drugih.

Kanti} isti~e kako je fudbalski klub UNIS od aprila ove godine krenuo sa stipendira­njem mladih igra~a.

“Ovakvu odluku Kolegij trenera, i Upravni odbor kluba, donio je iz niza pozitivnih razloga prema na{im omladincim­a, gdje prevashodn­o `elimo nagraditi pojedince za dosada{nje ~lanstvo, rad i zalaganje u na{oj omladinsko­j {koli fudbala, te im dati jo{ ve}i podstrek u budu}em radu. Stipendira­no je ukupno 30 ~lanova”, kazao je Adnan Kanti}.

 ??  ?? Semir [tili}: Poigrava se sa poljskim odbranama
Semir [tili}: Poigrava se sa poljskim odbranama
 ??  ?? Najmla|a selekcija UNISA Ciciban
Najmla|a selekcija UNISA Ciciban
 ??  ?? Selekcija pjetli}a, godi{te 2003.
Selekcija pjetli}a, godi{te 2003.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina