Oslobodjenje

JUVENTUS PONOVO PRVAK

Veznjak bh. tima Pjani} odigrao cijeli me~ i zaradio `uti karton u 85. minuti u utakmici u kojoj je vu~ica do`ivjela debakl (4:1) • Udinese bolji od Livorna sa 5:3

- Z. R.

Cataniajeb­ilaboljaod­Romesa4:1 kod ku}e u 36. kolu Serie A. Ju~era{njom pobjedom Catania je zadr`ala {anse za opstanak, dok se rimska ekipa oprostila od naslova prvaka koji je osigurao Juventus dva kola prije zavr{etka prvenstva jer ima osam bodova prednosti i utakmicu manje od drugoplasi­rane Rome.

Vu~ica podbacila

Doma}in je poveo u 26. minuti. Na dodavanje Sebastiana Leta, Argentinac Mariano Julio Izco pogodio je cilj. Osam minuta kasnije Catania je udvostru~ila prednost. Gonzalo Ruben Bergessio je proigrao Izka, koji je zakucao loptu u mre`u udarcem sa {est metara iskosa sa desne strane. Vu~ica je smanjila prednost doma}ina u 37. minuti. Francesco Totti je sa pet metara realizovao na najbolji na~in povratnu loptu glavom Alessandra Florenzija. [ut Gervinha u 45. odbranio je golman doma}ina Frison. Po~etkom drugog dijela Bergessio je golom vratio prednost od dva gola Cataniji. Kona~an rezultat postavio je Pablo Barrientos, koji je preciznim udarcem lijevom nogom sa 20 metara savladao golamana gostiju Morgana de Sanctisa.

Bh. reprezenta­tivac Miralem Pjani} odigrao je cijeli me~ za Romu, zaradio `uti karton u 85. minuti i zbog toga }e propustiti naredni me~ sa Juventusom.

Udinese je ubjedljivo savladao Livorno 5:3 na doma}em terenu. Gosti su poveli preko Paulinha u 13, da bi Antonio Di Natale proma{io penal za tim iz Udina u 18. minuti. Samo minut kasnije isti igra~ dao je izjedna~uju}i gol, a Emmanuel Agyemang-Badu u 21. je pogodio za 2:1. Pogodak Paulin- ha u 29. minuti predstavlj­ao je posljednji trzaj Livorna.

Parma bolja od Sampdorije

Urganski fini{ prvog poluvremen­a Udinesea rezultirao je sa tri gola Roberta Pereyre u 34, Gabrijela Silve u 44. i opet Di Natalea u 45. minuti. Gosti su ubla`ili poraz preko Mesbaha u fini{u. Golovima Antonija Cassana u osmoj i Ezequiela Schelotta u 90. minuti Parma je pobijedila Sampdoriju sa 2:0 na doma}em terenu.

Torino je savladao Chievo sa 1:0 u gostima, dok je susret Genoe i Bologne okon~an bez golova.

 ??  ?? Mariano Julio Izco dvostruki strijelac u trijumfu nad Romom
Mariano Julio Izco dvostruki strijelac u trijumfu nad Romom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina