Oslobodjenje

POBJEDA ALMERIJE U SUDIJSKOJ NADOKNADI

Celta kao gost nadigrala Osasunu, dok je Elche pobijedio Malagu sa 1:0 na gostovanju, stigav{i na korak do o~uvanja statusa u elitnom dru{tvu

- Z. RA[IDOVI]

Almeria je savladala fenjera{a Betis sa 3:2 u prvoj ju~era{njoj utakmici 36. kola Primere. Me~ je odlu~en golom u sudijskoj nadoknadi ~ime je doma}in preokrenuo rezultat nakon vodstva Betisa od 2:1.

Svi pogoci pali su u nastavku. U 52. minuti Oscar Diaz doveo je doma}ina u vodstvo, a dva minuta kasnije fudbaler Almerije Rodri zaradio je crveni karton. Broj~anu prednost Betis je iskoristio pola sata prije kraja kada je izjedna~io Bryan Rodriguez. Tim iz Seville poveo je u 70. minuti preko Salvia Seville. Almeria je osvojila tri boda golovima Aleixa Vidala Parreua u 77. i Ramona Azeeza u posljednji­m trenucima.

Barcelona je remizirala protiv Getafea 2:2 na doma}em terenu i oprostila se od titule prvaka. Strijelci za katalonski tim bili su Lionel Messi u 23. i Alexis Sanchez u 67. minuti, a za goste Angel Lafita u 39. i 90.

Celta je kao gost bila bolja od Osasune rezultatom 2:0. Mada je tim iz Viga prebrinuo brige u vezi sa statusom u {panskoj eliti golovima Nolita u 21. i 34. minuti trijumfova­o je nad ekipom iz Pamplone, koja }e se boriti za op- stanak u posljednja dva kola. Elche je iznenadio Malagu sa 1:0 na gostovanju, stigav{i na korak do opstanka. Gol odluke djelo je Garrya Mendesa Rodriguesa u 11. minuti. Pobjedni~ki sastav okon~ao je susret sa devet igra~a jer su Tono u 68. i Alberto Botia u 82. minuti isklju~eni.

Golom Antonija Rukavine u 20. minuti Valladolid je bio bolji od Espanyola sa 1:0. Sedmom prvenstven­om pobjedom doma}a ekipa zadr`ala je nadu u borbi da izbjegne preseljenj­e u ni`i rang takmi~enja.

 ?? Reuters ?? Igra~i Getafea raduju se uspjehu na Camp Nou
Reuters Igra~i Getafea raduju se uspjehu na Camp Nou

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina