Oslobodjenje

RUKOMETA[I Konjuh izborio doigravanj­e Gora`de u ni`em rangu

- J. LIGATA

Briljantni Efendi}

Gora`danima presudio poraz u Prijedoru od 30:29, a identi~nim rezultatom ^elik savladao Slogu u Doboju i stigao na korak do doigravanj­a za prvaka, gdje su se ve} plasirali Bosna i Konjuh

I dok kod rukometa{ica ekipa Gora`da ima realne {anse da se okiti naslovom prvaka (konkurenti im Zrinjski i Mira), kod mu{karaca je situacija dijametral­no suprotna kada je u pitanju premijerli­ga{ sa Drine.

Kolo prije kraja, naime, rukometa{i Gora`da izgubili su sve {anse da ostanu u eliti. Iako je Sloga sa nekoliko poraza u par posljednji­h kola, donijela nadu Gora`danima da mogu izboriti opstanak, to se ipak ne}e desiti, s obzirom na to da su u subotu pora`eni na gostovanju kod Prijedora rezultatom 30:29.

ImalisuGor­a`daniunekol­ikonavrata i vodstvo od po 6 golova razlike, ali su na kraju posustali, te su uz ^apljinuiKo­zaruputnic­iuni`irang.

Za razliku od Gora`da, razloga za slavlje imali su rukometa{i sarajevske Bosne, koji su nastavili niz pobjeda. Studenti su ovaj put slavili u Maglaju rezultatom 28:25, a prevagu je donijelo drugo poluvrijem­e u kojem su Sarajlije, porvenstve­no zahvaljuju}i Efendi}u, koji je sakupio 15 odbrana, slavili novi trijumf.

Uz Efendi}a, Vranac, Memi} i Deli} postigli su po ~etiri gola, a kod Maglaja bolji od ostalih bio je Aldin Mehinovi} sa 10 golova.

Zeni~ki ^elik je stigao na korak do play-offa, nakon {to su u Doboju savladali Slogu rezultatom 30:29. Zeni~ane je predvodio Dragan Star~evi} sa 14 odbrana, dok je Davor Kadi} postigao devet pogodaka. Kod Sloge, [arenac se devet puta upisivao u listu strijelaca.

Konjuh je osigurao drugo mjesto i doigravanj­e za prvaka, a uspjeli su to slavljem protiv Gra~anice na doma}em terenu rezultatom 28:21. Doma}e je predvodio Nermin Smaji} sa {est golova, dok je kod Gra~anice Dino Hamidovi} postigao osam golova.

Poraz Vogo{}ana

Izvi|a~ je na doma}em parketu bio bolji od Grada~ca i u redovima Ljubu{aka jo{ tinja nada za doigravanj­e. Skauti su slavili rezultatom 30:25, a predvodio ih je Ante Pavlak sa sedam golova, koliko je dodao i Josip Vidovi}. Kod Grada~ca Rado- van Nenadovi} je postigao osam, a Haris Pedi} sedam golova.

Izvi|a~u prijeti jedino Derventa, koja je trenutno peta, a na doma}em terenu u subotu su savladali ^apljinu rezultatom 44:24.

I na kraju, Krivaja je kao gost savladala Vogo{}u u Vogo{}i rezultatom 38:34, ~ime su doma}ini do`ivjeli prvi poraz nakon 14 me~eva zaredom. Kozara se od Premijer lige oprostila pobjedom nad Zrinjskim od 23:19.

 ??  ?? Elis Memi}: Postigao ~etiri pogotka za Bosnu protiv Maglaja
Elis Memi}: Postigao ~etiri pogotka za Bosnu protiv Maglaja
 ??  ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina