Oslobodjenje

Clooney zaprosio britansku advokaticu

-

Zakleti holivudski ne`enja zaprosio je britansku advokaticu Amal Alamuddin. Par navodno ne skriva zaruke, a ona se ~ak pohvalila prstenom. Nakon braka s Taliom Balsam (55), koji je trajao od 1989. do 1993, George Clooney (52) je rekao da nije neko ko je trebao biti o`enjen u tom trenutku.

- Ne mislim da sam bio po{ten prema Taliji. Nisam joj dao po{tenu {ansu, rekao je tada holivudski zavodnik.

^ak je 2007. rekao da se vi{e nikada ne}e o`eniti, ali ~ini se da je napokon sazrio te da je spreman za brak. Izvor blizak glumcu otkrio je za ~asopis People da je Clooney zaprosio britansku advokaticu Amal Alamuddin (36).

- George i Amal ne govore ba{ svima da su se zaru~ili, ali se ni ne trude prejako da to sakriju. Mislim da `ele ljudima do kojih im je stalo dati do znanja da misle ozbiljno i da }e zauvijek ostati zajedno, prenosi ~asopis People.

Amal je navodno ve} pokazivala prsten svojim prijatelji­ma u restoranu Nobu u Malibuu, a nekoliko izvora pi{e kako se prstenom pohvalila i Cindy Crawford, supruzi Georgeovog prijatelja Randea Gerbera. Par, koji jo{ nije potvrdio ni da su zajedno, nije medijima potvrdio zaruke.

Clooneyev glasnogovo­rnik glasine o zarukama nije potvrdio niti demantirao, rekao je samo da ne smije komentirat­i glum~ev privatni `ivot.

A svjetski mediji se utrkuju u otkrivanju ko je Amal Alamuddin. Naime, Clooneyeva zaru~nica je britanska advokatica koja se prete`no bavi ljudskim pravima i civilnim slobodama. Specijaliz­irala se za me|unarodno pravo, a diplomiral­a je na Pravnom univerzite­tu u New Yorku. Studirala je i na Oxfordu, a te~no govori i francuski i arapski jezik. Sura|uje s UN-om, a radi i kao savjetnica posebnog izaslanstv­a Kofija Annana u Siriji. Pravna je savjetnica osniva~a WikiLeaksa Juliana Assangea, koji trenuta~no izbjegava izru~enje u ekvadorsko­j ambasadi u Londonu. Napisala je nekoliko knjiga i ~lanaka objavljeni­h u glasniku Univerzite­ta Oxford o me|unarodnom pravu. Progla{ena je i najljep{om advokatico­m u Londonu.

 ??  ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina