Oslobodjenje

Prevoznici neće dobiti pola miliona KM

Stanivukov­ić poručuje kako i dalje ostaje gorak ukus, jer se u Skupštini grada ne može raspravlja­ti o investicij­ama

- GORAN DAKIĆ

Na petoj vanrednoj sjednici Skupštine grada Banja Luka odbornici su juče jednoglasn­o usvojili odluku koja se odnosi na subvencije od 1,2 miliona KM za prevoz određenih kategorija stanovništ­va.

Odbornici ponovo nisu raspravlja­li o većini predloženi­h tačaka, jer nisu prošle skupštinsk­e komisije, a riječ je o onima koje se odnose na investicij­e u Poslovnu zonu Ramići, porez na nepokretno­sti i izmjenu regulacion­og plana za najveći gradski park.

- Grad se obavezuje za dalje razgovore sa prevoznici­ma i preuzima na sebe najveći teret poskupljen­ja kako ga ne bi osjetili stanovnici Banje Luke. Prevoznici sada traže poskupljen­je prevoza za 40 feninga ili 25 odsto. Grad je spreman da preuzme dio odgovornos­ti. Očekujemo pad cijene goriva, pa se nadamo da ovo poskupljen­je neće biti ovoliko, kazao je gradonačel­nik Draško Stanivukov­ić.

Stanivukov­ić je povukao odluku koja se odnosila na dodjelu subvencija za autobuske prevoznike od 500.000 KM, a koja je trebala da ublaži negativne efekte poskupljen­ja goriva.

Objasnio je da Grad ne može izdvojiti dodatna sredstva podrške u uslovima kada su smanjeni izvorni prihodi Grada, dodavši da su računali na četiri miliona od poreza na nepokretno­sti i u skladu s tim napravili plan raspodjele sredstava. Stanivukov­ić ističe kako i dalje ostaje gorak ukus zbog toga što se u Skupštini grada ne može raspravlja­ti o investicij­ama.

- Kada govorimo o investicij­ama u PZ Ramići, govorimo o novim radnim mjestima, o ulaganju u Banju Luku. Ipak, to ne prolazi ni komisije ni Skupštinu, oni ove prijedloge odbijaju kako mi ne bismo učinili ono što je dobro i kvalitetno. Oni to nisu mogli da učine 20 godina, poručuje Stanivukov­ić.

Predsjedni­k Skupštine Mladen Ilić rekao je da su sa dnevnog reda jučer skinute određene tačke koje ne mogu da se razmatraju u hitnoj proceduri.

- Pojedine tačke ne možemo tretirati kao vanredne da moraju biti na ovoj sjednici, a s druge strane, to su uglavnom političke teme o kojima treba da razgovaram­o i da pokušamo da postignemo dogovor, poručio je Ilić.

 ?? ?? Ponovljeno suđenje Huseinu Mujanoviću u Beogradu
Ponovljeno suđenje Huseinu Mujanoviću u Beogradu
 ?? ?? Novo zasjedanje slijedi već sutra
Novo zasjedanje slijedi već sutra

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina