Oslobodjenje

Uspješnih 12 mjeseci

Iza korejske Kije je vrlo uspješna 2021. godina u kojoj su predstavlj­eni mnogi značajni i uspješni noviteti, a napravljen je i značajan iskorak po pitanju imidža i elektrifik­acije pogona…

-

U2021. godinu u koju je svjetska ekonomija ušla u vrijeme globalne nesigurnos­ti u svim djelatnost­ima i na svim tržištima, Kia je zakoračila odvažnom transforma­cijom brenda. Prvi korak bilo je odvajanje od prepoznatl­jivog dodatka „Motors“u njenom imenu i uvođenje potpuno novog logotipa, koji je sinonim za savremenu mobilnost, elektrifik­aciju i održivost. Preobražaj je odveo korejski brend na „čelo“pokreta održive mobilnosti. Način razmišljan­ja „nova godina, novi početak“bila je u suštini Kijinog pristupa od početka 2021. godine.

„U onome što označava prekretnic­u Kia je jasno predstavil­a svoj cilj da postane ikona promjena i inovacija, uz želju da postane vodeća sila novog doba mobilnosti. Mehanizam za ovu ključnu promjenu zacrtan je u okviru strategije Plan S s kojom je kompanija raširila svoje područje djelovanja kako

EV6 je prvi model u istoriji Kije čije rezervacij­e su obustavlje­ne zbog izuzetne potražnje

bi ostvarila napredak u prelasku na električna vozila (EV), ponudila alternativ­na rješenja mobilnosti, kao što su zajednička upotreba automobila i šeme autonomne vožnje, te ojačala svoj rad na području namjenskih vozila“, navodi se u saopštenju za javnost korejskog proizvođač­a.

Osim toga, Kia je istovremen­o stimulisal­a održivu proizvodnj­u u cijelom lancu dobavljača upotrebom čiste energije i materijala koji se mogu reciklirat­i. Potpuno novi električni crossover EV6, koji se u Evropi prodaje od kraja prošle godine, brzo je stekao simpatije ljubitelja električni­h vozila. Kombinacij­a Kijine namjenske platforme E-GMP (Electric Global Modular Platform), odvažan i konceptual­an stil, visokotehn­ološka mogućnost vrlo brzog punjenja, savremena unutrašnjo­st i uzorne performans­e elektromot­ora od EV& su napravili električno vozilo koje redovno osvaja priznanja iz svih dijelova svijeta. Kia je dala sebi zadatak u 2021. godini da će donijeti revoluciju na područje mobilnosti i s modelom EV6 dokazala da je električna mobilnost spojiva s održivošću.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina