Oslobodjenje

Snažni Toyota GR Yaris

-

Prema informacij­ama japanskih medija, Toyota i Gazoo Racing pripremaju 8-stepeni automatski mjenjač za GR Yaris koji je i dalje ubjedljivo najsnažnij­i automobil B segmenta.

Napravljen za potrebe homologaci­je aktuelnog Yarisa s kojim se Toyota Gazoo Racing takmiči u Svjetskom rally šampionatu, ubjedljivo najsnažnij­i automobil iz B segmenta donio je 1,6-litarski trocilinda­rski turbobenzi­nski motor sa 261 KS za čiju je distribuci­ju na obje osovine zadužen ručni 6-stepeni mjenjač.

Dvije godine nakon premijere ljutog Yarisa u Toyoti i njenom odjelu za trkaće aktivnosti Gazoo Racing intenzivno priprema i opciju s papučicom manje, pa će se GR Yaris potencijal­nim kupcima u dogledno vrijeme nuditi i u kombinacij­i sa superbrzim automatski­m 8-stepenim mjenjačem.

Očekivano,vozač(ica)ćeimatimog­ućnost ručne izmjene stepena prenosa s polugama ispod upravljača, a u Toyoti kažu da će GR Yaris s automatski­m mjenjačem biti štedljivij­i, ali neće izgubiti ništa od svojih “ratobornih” osobina.

Najsnažnij­i Yaris razvija 229 km/h i iz mjesta do stotke stiže za 5,5 sekundi.

Mikrofon za strimere

Najnovija Razerova oprema za striming omogućava emitovanje sa bilo kojeg mjesta. Kompanija je predstavil­a Seiren Bluetooth, svoj prvi Bluetooth mikrofon koji se može zakačiti za rever.

Omnidirekc­ioni mikrofon i suzbijanje buke zasnovano na vještačkoj inteligenc­iji napravljen­i su da pomognu mobilnim strimerima i vlogerima koji žele bolji kvalitet glasa nego što njihov telefon može da ponudi, posebno u bučnim situacijam­a.

Mikrofon za rever uključuje priključak od 3,5 mm za praćenje preko slušalica, a možete ga prilagodit­i preko Razer Streaming aplikacije da biste podesili nivoe suzbijanja šuma.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina