Oslobodjenje

Za bolji rast cvijeća

Sačuvajte vodu u kojoj ste kuhali jaja jer je bogata hranjivim tvarima koje povoljno utiču na rast cvijeća

-

Postoji sasvim jednostava­n način kako bi kuhani kukuruz bio ukusniji i slađi. Dodajte šolju mlijeka u posudu s vrelom vodom prije nego što stavite kuhati kukuruz. Želite bolji rast cvijeća? Sačuvajte vodu u kojoj ste kuhali jaja jer je bogata hranjivim tvarima koje će povoljno utjecati na rast vašeg cvijeća. Ostavite vodu da se ohladi i njome zalijte biljke.

Kako lakše oguliti jaja? Ponekad ljuska na kuhanim jajima puca u komadiće i teško je guliti. Kako biste lakše ogulili kuhana jaja, dodajte kašičicu soli u vodu u kojoj ih kuhate.

Važnih je pet minuta poslije peglanja. Nakon što izglačate odjeću, nemojte je odmah odjenuti, nego pričekajte pet minuta. Jedino tako neće se napraviti novi nabori.

Limunov sok za mrlje na košulji. Košulje na kojima se najviše vide mrlje od znoja prije pranja u mašini poprskajte limunovim sokom. Osobito to vrijedi za sive košulje, jer češće gube boju i na njima su mrlje vidljivije.

Prije nego što pokušate udjenuti konac u iglu, vrh konca poprskajte s vrlo malo laka za kosu. Konac će se ukrutiti pa ćete ga bez imalo problema provući kroz ušicu igle.

Kako omekšati cipele? Umjesto da se mučite u tvrdim cipelama, u svaku umetnite plastičnu vrećicu napunjenu vodom te potom stavite cipele u zamrzivač preko noći. Voda povećava volumen kada se zaledi, što znači da će se vrećica povećavati i tako malo-pomalo proširiti unutrašnjo­st cipele. No, pazite da previše ne napunite vrećice kako se cipele ne bi oštetile.

Premda ih redovno perete, traperice često znaju pokupiti neugodne mirise zbog posljedica znojenja, boravka u zadimljeni­m prostorima i raznih sjedalica koje koristimo. Ako se želite riješiti neugodnog mirisa, a nemate vremena za pranje traperica, stavite ih u zamrzivač. Niska temperatur­a uništit će bakterije kojima se šire neugodni mirisi.

Kada vam jaje padne na pod i razbije se, nemojte ga odmah pokušati pokupiti. Umjesto toga, obilno pospite solju razbijeno jaje na podu. Pod utjecajem soli jaje će se skupiti, pa ćete ga lako obrisati spužvom ili papirnatim ručnikom.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina