Oslobodjenje

Impresivni Bilbija i Varešanovi­ć

Bilbija je postigao hat-trick u 23. kolu Premijer lige BIH, a sjajan je bio i mladi Dal Varešanovi­ć

- Piše: KENAN KALOPER

Sve i jedan favorit slavio je pobjedu u 23. kolu Premijer lige BIH, a zanimljivo je da domaćini nisu primili niti jedan jedini gol. Važne pobjede ostvarili su Željezniča­r i Široki Brijeg, koji su imali najteži zadatak. Slijedi tim kola.

Golman

Josip Bender (FK Željezniča­r)

Nisu se golmani previše proslavili u utakmicama 24. kola Premijer lige BIH, ali izuzetak je definitivn­o golman Željezniča­ra, koji je u ključnim momentima utakmice spriječio Velež da dođe do vodećeg pogotka.

Desni bek

Anel Hebibović (FK Sarajevo)

Dosta osporavani fudbaler Sarajeva igra preporođen­o u proljetnom dijelu sezone i trener Vasoski mu, zbog sistema fudbala koji preferira, daje mnogo povjerenja. U duelu protiv Posušja Hebibović je odigrao jako dobro i postigao je i važan pogodak. jedan od najkonstan­tnijih Slobodinih fudbalera već dugo.

Centralni vezni

Omar Beća (FK Željezniča­r)

Iako nije počeo utakmicu protiv Veleža, Beća je dosta dobro uradio svoj posao nakon ulaska sa klupe i osigurao je Željezniča­ru osvajanje punog plijena pogotkom u sudijskoj nadoknadi. Time je njegov tim zadržao šanse u borbi za plasman na evropsku scenu naredne sezone. je polako opravdavat­i. U duelu protiv Posušja odigrao je zaista fenomenaln­o i upisao je tri asistencij­e, te je najavio ulazak u punu formu, u kojoj bi trebao biti jedan od najboljih igrača lige.

Lijevo krilo

Ferhad Ayaz (FK Borac)

Bio je kroz cijeli meč protiv Leotara ubjedljivo najaktivni­ji fudbaler Borca, a krunisao je svoj nastup jako lijepim pogotkom u drugom

Daniel Avramovski, makedonski internacio­nalac i novi fudbaler Sarajeva, upisao je tri asistencij­e u pobjedi nad Posušjem

dijelu. Potvrdio je da Borac u njemu ima veoma kvalitetnu ofanzivnu opciju.

Napadač

Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

O Nemanji Bilbiji postaje bespredmet­no pisati iz sedmice u sedmicu. U kolu u kojem su mnogi mislili da bi ga moglo “stati”, Bilbija je postigao tri gola, postao najbolji strijelac lige u jednoj sezoni i potvrdio da je najbolji fudbaler Premijer lige u historiji.

Trener kola

Aleksandar Vasoski (FK Sarajevo)

Teško je ne pohvaliti trenera čija je ekipa nakon otprilike pola sata igre ostala sa igračem manje pri rezultatu 1:0, a na kraju utakmice je ostvarila trijumf sa 6:0. Navijači Sarajeva uvijek očekuju od svog tima napadačku, ofanzivnu igru, bez obzira na protivnika i uslove, a protiv Posušja Vasoski im je upravo to obezbijedi­o.

 ?? / ARMIN HERIĆ ?? Josip Bender je branio sjajno protiv Veleža
/ ARMIN HERIĆ Josip Bender je branio sjajno protiv Veleža
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina