Oslobodjenje

Mladen Žižović nezadovolj­an suđenjem

- J. T.

Iako suđenje nije utjecalo na konačan ishod utakmice Široki Brijeg - Sloboda (1:0), po riječima trenera Tuzlaka Mladena Žižovića, kriterij na utakmici u ponedjelja­k nije bio objektivan.

- Imali smo neke prilike koje, nažalost, nismo uspjeli iskoristit­i i smatram da smo trebali bolje reagirati. Žao mi je što su se naša dva igrača ozlijedila već u prvom poluvremen­u i to nam je dosta poremetilo koncepciju igre, morali smo odmah mijenjati iako u tim situacijam­a nismo dobili ni prekršaj jer je sudac rekao da nije bilo kontakta. Mislim da kriterij suđenja nije bio realan i objektivan, iako to ne umanjuje pobjedu Širokog Brijega, kazao je Žižović na konferenci­ji za novinare nakon utakmice.

Dodao je kako mu je nejasno da na Pecari sude arbitri koji žive 15 kilometara od Širokog Brijega.

- Ne zamjeram nikome ništa, vjerojatno je to tako svima normalno. Čestitam Širokom na pobjedi, korektnoj igri, publika i ambijent su bili sjajni i ovo je sjajno organizira­n klub. Mi ćemo se boriti do kraja da se ne dovedemo u situaciju grčevite borbe za ostanak kao u nekim od prethodnih sezona, poručio je Žižović.

Trener Širokobrij­ežana Jure Ivanković istakao je kako je ova pobjeda bila od velikog značaja za njegov klub.

- Mislim da smo dosta dobro odigrali ovu utakmicu, ali bilo je nekih situacija gdje nismo dobro reagirali. Prevencija kontre nam je u nekoliko situacija bila loša, gdje su oni imali nekoliko mogućnosti da nas ugroze. U većem dijelu utakmice mi smo jako dobro kontrolira­li posjed i dobrim pozicijama u fazi napada, dobrim ulascima u dubinu i završnicu. Raspoložen­i Bukvić (golman Slobode, op. a) učinio je da rezultatsk­a razlika ne bude veća, kazao je Ivanković.

S tri nova boda Široki Brijeg ostao je u igri za neku od pozicija koje vode u Europu.

- Sve čestitke igračima na pobjedi nakon lošeg početka drugog dijela sezone. Mislim da će ova ekipa samo rasti i nemamo nekog imperativa od plasmana, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo održali san o Europi što duže i da na taj način držimo ekipu fokusirano­m na svaku sljedeću utakmicu, rekao je Ivanković.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina