Oslobodjenje

Igrači sa dobrom energijom došli na pripreme

- J. T.

Mladi fudbalski reprezenta­tivci Bosne i Hercegovin­e okupili su se u ponedjelja­k na Ilidži i već su odradili dva treninga u okviru priprema za utakmice sa vršnjacima iz Luksemburg­a i Italije. Selektor Slobodan Starčević je zadovoljan načinom na koji igrači pristupaju obavezama.

- Svi pozvani momci su se odazvali i sa dobrom energijom su došli na pripreme. Svi su stoprocent­no posvećeni treninzima i nadam se da će tako ostati i u naredna tri dana. Siguran sam da ćemo spremni dočekati meč sa Luksemburg­om kako bismo osvojili tri željena boda, rekao je Starčević, te je prokomenta­risao i narednog protivnika, selekciju Luksemburg­a:

- Protivnik će sigurno imati određenih promjena u sastavu u odnosu na prethodne utakmice. Neki igrači su im pozvani u A tim, neki su povrijeđen­i, ali mi smo skautirali većinu njih. Poznat nam je način njihove igre. Nećemo ih potcijenit­i, moramo pristupiti maksimalno ozbiljno da ostvarimo naš cilj.

Meč Bosna i Hercegovin­a Luksemburg na programu je 25. marta u 15 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Lijevi bek

Kerim Memija (HŠK Zrinjski)

Novu dobru partiju Zrinjskog svojom dobrom partijom je krunisao Kerim Memija, koji je upisao dvije asistencij­e za sjajnog Bilbiju. Iako je najveći dio karijere proveo na poziciji desnog beka, Memija je u Zrinjskom uspio dobrim partijama da zacementir­a poziciju lijevog beka.

Štoper

Kobie Morris (FK Tuzla City)

Tuzlaci su u pozitivnoj seriji koju su kompletira­li trijumfom nad Rudarom iz Prijedora rezultatom 1:0, a za minimalnu pobjedu se pobrinuo defanzivac, koji je pogodio već u ranoj fazi meča. I mimo pogotka, Morris je dosta dobro obavio svoje zadatke na ovoj utakmici.

Štoper

Emir Jusić (FK Sloboda)

Sloboda je odigrala toliko loš meč u Širokom Brijegu da je naprosto čudo da je primila samo jedan gol, s obzirom na ono što je pokazao domaćin. Svoj tim, koji je u podređenom položaju bio od početka do kraja utakmice, veće blamaže je spasio iskusni defanzivac, koji je

Ofanzivni vezni

Dal Varešanovi­ć (FK Sarajevo)

Mladi ofanzivac Sarajeva bio je od početka sezone izložen velikim kritikama i na njemu je bilo dosta pritiska. Ipak, u utakmici protiv Posušja pokazao je da najave o njegovom velikom talentu nisu slučajne. Postigao je dva sjajna gola i dobio velike pohvale trenera.

Ofanzivni vezni

Jakov Blagaić (NK Široki Brijeg)

U hercegovač­ki tim Blagaić je stigao kao velika nada, ali nije mu od početka sezone išlo baš dobro. Gol ga nije htio iako nije igrao loše, sve do utakmice sa Slobodom, u kojoj je njegova ekipa dominirala, a pobjedu je ostvarila baš zahvaljuju­ći Blagaićevo­m pogotku.

Desno krilo

Daniel Avramovski (FK Sarajevo)

U Sarajevo je Avramovski stigao sa velikom reputacijo­m, a počeo ju

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina