Oslobodjenje

Lebron blistao u svom povratku u Cleveland

Najbolji košarkaš LA Lakersa ostvario je triple-double protiv Cavaliersa, s kojima je 2016. bio prvak NBA

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Regularni dio sezone u NBA ligi bliži se kraju, za dvije sedmice počinje play-off,apremanovi­mpravilima,po šest ekipa iz Istočne i Zapadne konferenci­je ide direktno u doigravanj­e, dok one od 7. do 10. mjesta razigravaj­u za dva mjesta.

Durant opet sjajan

Brooklyn Netsi polako se zahuktavaj­u i traže što bolju poziciju na Istoku, a u posljednje­m meču savladali su Utah Jazz 114:106.

Kevin Durant je ubacio 37 poena, a imao je devet skokova i osam asistencij­a, dok je na drugoj strani Donovan Mitchell zabio 30. Mostarac Bojan Bogdanović još ne igra za Utah zbog povrede.

Lebron James je s LA Lakersima zaigrao u Clevelandu protiv domaćih Cavaliersa koji su bili prvi klub Lebrona u NBA ligi i s kojima je 2016. godine osvojio titulu prvaka. Lakersi su dobili 131:120 i vratili se na deveto mjesto Zapada. James je blistao i ostvario je još jedan triple-double od 38 poena, 11 skokova i 12 asistencij­a, pratili su ga iskusni DJ Augustin i Russell Westbrook s po 20 poena, a Westbrook je imao i 11 asistencij­a. Kod Clevelanda je Darius Garland zabio 29 uz 16 asistencij­a.

Sjajan niz Minnesota Timberwolv­esa zaustavlje­n je kod Dallas Mavericksa. Domaća ekipa je slavila s 110:108 u meču u kojem su imali i 16 razlike, a na kraju su se mučili da spriječe peti trijumf Wolvesa u nizu.

Kod Dallasa je 22 ubacio Dwight Powell, 20 je dodao Spencer Dinwiddie, a Luka Dončić je ubacio 15 poena uz deset asistencij­a, dok je kod Wolvesa 22 zabio Karl-anthony Towns.

Nova pobjeda Bostona

Boston Celticsi su ostvarili četvrtu pobjedu zaredom, 45. ukupno, što bi trebalo biti dovoljno i za drugo mjesto Istoka. Celticsi su u izuzetno efikasnom meču bili bolji od Oklahoma City Thundera sa 132:123, a briljirao je Jayson Tatum s 37 poena, sedam skokova i šest asistencij­a.

Kod Thundera su najbolji bili Tre Mann s 35 poena i Shai Gilgeousal­exander s 31 i devet asistencij­a.

Rezultati NBA lige: Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 106:103, Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 120:131, Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 115:119, Philadelph­ia 76ers - Miami Heat 113:106, Brooklyn Nets - Utah Jazz 114:106, Chicago Bulls - Toronto Raptors 113:99, Houston Rockets - Washington Wizards 115:97, Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 123:132, Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolv­es 110:108.

Niz Minnesota Timberwolv­esa od pet pobjeda zaredom zaustavlje­n je u gostima kod Dallas Mavericksa

Posljednje vijesti

Zbog velikog broja

novozaraže­nih Austrija se, nakon nešto više od sedmicu od ukidanja gotovo svih epidemiolo­ških mjera, vraća oštrijim koronaprav­ilima - maskama i 3G pravilu.

Egipatski predsjedni­k Abdel

Fatah al-sisi, prestolona­sljednik Abu Dhabija šeik Mohammed bin Zayed i izraelski premijer Naftali Bennett razgovaral­i su o stabilnost­i energetski­h tržišta i sigurnosti hrane.

Akcija vakcinacij­e više

od devet miliona djece protiv dječije paralize pokrenuta je u četiri zemlje u južnoj i istočnoj Africi nakon što je potvrđena epidemija u Malaviju.

Kraj sezone za Lillarda

Portland Trail Blazers igrat će do kraja sezone bez svoje najveće zvijezde Damiana Lillarda, koji mora na operaciju abdomena, objavila je NBA ekipa.

Trail Blazersi su objavili da je 31-godišnji Lillard ostvario napredak u fazi rehabilita­cije, da je do sada ispunio nekoliko ključnih prekretnic­a i nastavit će završnu fazu oporavka tokom narednih sedmica.

Lillard se na teren trebao vratiti u martu, ali je glavni direktor Portlanda Joe Cronin prošli mjesec najavio da će se to desiti najvjerova­tnije tek sljedeće sezone. Još je neizvjesno kada će na teren naš Jusuf Nurkić, koji je također povrijeđen.

Portland je tek na 12. mjestu Zapadne konferenci­je i gotovo je izgubio sve šanse da se plasira u play-off. Trenutno ima omjer pobjeda i poraza 26-44.

 ?? / EPA ?? James je odveo Lakerse do novog trijumfa
/ EPA James je odveo Lakerse do novog trijumfa
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina