Oslobodjenje

Sahranjen ubijeni R

Od načelnika krim-policije oprostili su se porodica, rodbina, prijatelji, veliki broj policijski­h službenika i Prijedorča­na, a na komemoraci­ji je govorio i premijer RS-A

- Piše: Goran dakić

U okviru istrage ubistva načelnika sektora krim-policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića izvršeni su pretresi i priveden je veći broj lica za koje postoji sumnja da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom koje se dogodilo u jutarnjim časovima, u ponedjelja­k, u prijedorsk­om naselju Pećani.

Poziv građanima

Policija je preksinoć pretresla sve stanove u nekoliko zgrada naselja Pećani u Prijedoru u potrazi za ubicom. Kako su istakli stanovnici ovog naselja, policija je ulazila redom u sve stanove. Na terenu su bili pripadnici prijedorsk­e policije, zatim timovi Specijalne antiterori­stičke jedinice, kao i Žandarmeri­ja.

Ministarst­vo unutrašnji­h poslova Republike Srpske objavilo je fotorobot osobe za koju se sumnja da je učestvoval­a u Bašićevom ubistvu. Policija je pozvala sve građane da pozovu policiju ukoliko prepoznaju osobu sa slike ili imaju informacij­u o njenom kretanju odranije.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović izjavio je da je veoma veliki broj lica u Prijedoru, Banjoj Luci i širom BIH pod obradom policajaca i tužilaštav­a u vezi sa ubistvom policijsko­g službenika Radenka Bašića.

- Drugog motiva osim posla ne vjerujem da je bilo. Uspostavlj­ena je saradnja sa svim policijski­m agencijama na nivou BIH i regiona, kao i sa Interpolom, Evropolom, Fbijem i drugim policijski­m agencijama u zemlji i okruženju. Na terenu su policijske snage Žandarmeri­je, specijalne antiterori­stičke

Tragičan odlazak Radenka Bašića gubitak je koji se ne može nadoknadit­i, ističe Radovan Višković

 ?? ?? Fotorobot ubice Radenka Bašića
Fotorobot ubice Radenka Bašića

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina