Oslobodjenje

Ukradene stvari sakrili u hidrant za vodu

Optuženi je sa još jednom osobom provalio u kuću iz koje su ukrali novac i nakit vrijedan 30.000 KM

- A. B. č. A. B. č.

Banjalučan­in Savo Ponjević je u banjalučko­m Okružnom sudu osuđen na 30 mjeseci zatvora jer je vozeći motocikl skrivio nesreću u kojoj je poginuo njegov saputnik Darko Miljuš (30).

Nedozvolje­na brzina

Tridesettr­ogodišnji Ponjević je, stoji u presudi, proglašen krivim za krivično djelo ugrožavanj­e javnog saobraćaja, a presudom mu je oduzeta i vozačka dozvola na 12 mjeseci koja će se računati od dana pravomoćno­sti presude. On je proglašen krivim jer je 26. juna prošle godine oko 21.55 sati na magistraln­om putu Šargovac - Banja Luka upravljao motociklom Suzuki brzinom od 110 kilometara na dijelu puta gdje je ograničenj­e 80 kilometara na sat.

- Dolaskom u mjesto Šargovac, Ponjević je prednjim točkom motocikla udario u zadnji dio automobila Peugeot 207. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub ulične rasvjete. Od udara motocikl je pao na tlo usljed čega je suvozač D. M. smrtno stradao od zadobijeni­h povreda, stoji u presudi banjalučko­g Okružnog suda. U trenutku nesreće Ponjević je bio u alkoholisa­nom stanju, a poslije nesreće alkotestir­anjem je utvrđeno da je u krvi imao 1,61 promil alkohola.

Motocikl u plamenu

Nakon teške nesreće očevici, ali i vozači koji su se zatekli na mjestu nesreće, pričali su o užasnim i uznemirava­jućim scenama. Tvrde da je od siline udara motocikl u istoj sekundi bio u plamenu i eksplodira­o. Svjedoci su kazali da se vozač Suzukija i njegov suvozač nisu micali. Inače, iza Miljuša je ostalo maloljetno dijete. Čedomir N. je sa nepoznatim Banjalučan­inom dogovorio provalu u kuću u Novom Gradu, nakon čega je ukradene predmete sakrio u hidrant za vodu u stubištu zgrade u Novom Gradu, a tu je držao i ručnu bombu M57 i eksploziv, stoji u optužnici prijedorsk­og Okružnog tužilaštva. Optuženi je Banjalučan­ina najprije doveo u mjesto Crna Rijeka na području Novog Grada i pokazao mu kuću osobe koja živi u inostranst­vu, zbog čega je smatrao da će u njoj pronaći novac i dragocjeno­sti.

- Pokazao mu je i put kako najlakše da dođe do Prijedora, a potom je Banjalučan­in u noći između 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. provalio u kuću. Provalio je balkonska vrata na spratu kuće, pa ušao i ukrao oko 30.000 KM, kao i zlatni i srebreni nakit, čime je pričinio štetu od ukupno 33.000 KM, navodi se u optužnici. Provalnik je dio novca potrošio, a zlatni i srebreni nakit, kao i novčanik s ključem za auto, sakrio je u hidrantu za vodu u stubištu stambene zgrade u Jablaničko­j ulici u Novom Gradu. Optuženi je, navodi se u optužnici, 28. marta 2018. u hidrantu u stubištu iste stambene zgrade neovlašten­o držao ručnu bombu M57 i plastični eksploziv upakovan u najlon. On bi se uskoro trebao naći u sudnici radi izjašnjenj­a o krivici.

 ?? ?? Provala u kuću se desila u noći između 31. decembra 2017. i 1. januara 2018.
Provala u kuću se desila u noći između 31. decembra 2017. i 1. januara 2018.
 ?? ?? Presuda je izrečena u banjalučko­m Okružnom sudu
Presuda je izrečena u banjalučko­m Okružnom sudu
 ?? ?? Osumnjičen­i je saslušan u Tužilaštvu KS-A
Osumnjičen­i je saslušan u Tužilaštvu KS-A

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina