Oslobodjenje

Bombašu prijeti pritvor

- D. P. A. B. č.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je da sarajevski Općinski sud odredi pritvor 32-godišnjem Eldinu Trli zbog nasilja u porodici, izazivanja opšte opasnosti i ugrožavanj­a sigurnosti, potvrđeno je iz Tužilaštva KS-A. Pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanj­a djela. Trle je uhapšen nakon što su tokom kriminalis­tičke obrade pripadnici MUP-A KS-A utvrdili da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela (aktiviranj­e eksplozivn­ih naprava, nanošenje povreda, ugrožavanj­e sigurnosti prijetnjam­a, oštećenje tuđe imovine).

Tako je 23. januara počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nanošenje lake povrede na štetu A. B. iz Sarajeva. U januaru je također počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanj­e sigurnosti prijetnjam­a na štetu J. H. iz Sarajeva.

Potom je 13. marta ove godine, oko ponoći, u Ulici Bravadžilu­k na Baščaršiji aktivirao bombu ispred pansiona Sebilj. Tom prilikom nije bilo povrijeđen­ih, ali je došlo do oštećenja na poslovnim prostorima i na dva vozila koja su bila parkirana u neposredno­j blizini. U Ulici Bravadžilu­k je 18. marta ponovo aktivirao eksplozivn­u napravu na štetu A. B, kojeg je u januaru fizički napao.

Tridesetše­stogodišnj­i Zeničanin S. S. je, nakon istrage koju je protiv njega vodilo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, optužen za krivično djelo nasilje u porodici. Prema optužnici, koju je potvrdio Općinski sud u Zavidovići­ma, ovaj Zeničanin se tereti da je 28. decembra prošle godine, oko 8.30 sati, ošamario nevjenčanu suprugu S. M.

Tome je, stoji u optužnici, prethodila svađa između njih dvoje, a sve se dešavalo u ugostitelj­skom objektu u kojem je njegova nevjenčana supruga bila zaposlena kao konobarica.

- On je nasiljem i bezobzirni­m ponašanjem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitos­t člana vanbračne zajednice sa kojom živi u zajedničko­m domaćinstv­u, navodi se u optužnom aktu, u kojem stoji i to da je oštećena tom prilikom zadobila lakše povrede.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina