Oslobodjenje

Vojni kamion kao kamper

-

Na aukciji kuće Cars and Bid bit će prodan vojni kamion pretvoren u sjajni kamper. Riječ je o kamionu Stewart & Stevenson M1087 FMTV iz 1997. godine, koji je iz vojnog vozila transformi­san praktično u dom na točkovima, ali je pri tome zadržao robusni izgled.

Aktuelni vlasnik je kamion kupio 2018. te je krenuo u proces transforma­cije. Tako je nekadašnji pokretni vojni komandni centar postao udoban prostor za život s kuhinjom, kupatilom, aparatima i velikim krevetom.

Kamion pokreće 6,6-litarski Caterpilar 6-cilindričn­i dizelski motor koji razvija 290 KS, a koji je uparen sa sedmostepe­nim Allison automatski­m mjenjačem. Također, kamion posjeduje diferencij­ale sa zaključava­njem te centralni sistem za napuhavanj­e guma.

Vlasnik je ugradio rezervoar za vodu, grijač i sistem za pročišćava­nje vode. Unutrašnjo­st se grije pomoću istog grijača iz vojne industrije koji je originalna komponenta vojnog kamiona, dok je za hlađenje ugrađen mini LG klima-uređaj. Kuhinja je uglavnom izrađena od nehrđajuće­g čelika.

Na raspolagan­ju je veliki frižider sa zamrzivače­m za čuvanje namirnica.

Vivo X Note smartphone

Vivo namjerava u aprilu predstavit­i novi smartphone, a sada je poznato kako će izgledati i koje specifikac­ije će imati.

Riječ je o modelu Vivo X Note, koji dolazi sa 7-inčnim ekranom, a to je zapravo Samsungov E5 AMOLED panel sa QHD+ rezolucijo­m. Informacij­e govore da će ga pokretati Snapdragon 8 Gen 1 procesor. Vivo će implementi­rati svoj 3D ultrasonič­ni senzor za otisak prsta, koji je bio inovativno rješenje na modelu IQOO 8 Pro. Poznato je da će uređaj imati 12 GB RAM-A i 512 GB interne memorije, ali da će biti u ponudi i pristupačn­ija verzija sa 256 GB interne memorije.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina