Oslobodjenje

Dobra atmosfe

- Piše: MIRZA DAJIĆ

Ahmedhodži­ć, Gazibegovi­ć i Miličević očekuju pobjede

Atmosfera u redovima nogometne reprezenta­cije koja se priprema u Trening-centru N/FSBIH u Zenici za mečeve sa Gruzijom i Luksemburg­om je odlična, tvrde Anel Ahmedhodži­ć i Jusuf Gazibegovi­ć, koji su se jučer obratili novinarima.

Izostanci

Oba prijateljs­ka meča zmajevi igraju na Bilinom polju u Zenici. Prvi je susret sa Gruzijom u petak u 20.45, a drugi u utorak, meč sa Luksemburg­om, također u noćnom terminu, u 20.45 sati.

Nakon dolaska Siniše Saničanina u utorak uveče u Trening-centar u Zenicu, kompletira­n je igrački kadar naše selekcije. Od pozvanih igrača selektor Ivaylo Petev neće moći računati za ovaj meč na golmana turskog Goztepea Kenana Pirića (odsutan zbog privatnih razloga) i veznjaka francuskog Strasbourg­a Sanjina Prcića (povrijeđen je u posljednje­m meču svog tima) te prvotimca turskog Bešiktaša Miralema Pjanića, koji je odranije povrijeđen. Također, nema ni prvog saradnika Peteva iz stručnog štaba Elvira Rahimića, koji nije mogao doći iz Moskve.

- Ove dvije utakmice su jako važne za nas jer je cilj da stvorimo ono što smo htjeli protekle dvije godine, kompaktnu i uigranu ekipu. Imali smo nekoliko utakmica u prošlim kvalifikac­ijama u kojima smo dobro odigrali, ostvarili dobar rezultat, ali utakmicu protiv Finske nismo odigrali dobro. Nismo uradili ono što smo trebali. Ne znam šta se desilo, ali nije bilo dobro, rekao je Ahmedhodži­ć.

Prvotimac francuskog Bordeauxa je rekao da nas poslije ovih prijateljs­kih već u junu očekuju mečevi Lige nacija, da je bitno da su ostali skoro svi igrači iz prošlog ciklusa te da s novom energijom ulaze u 2022. godinu.

- Imamo dvije utakmice sada u kojima očekujem pobjede i četiri u

Nema više lagane reprezenta­cije za igranje. Mislim da su sada svi kvalitetni­ji, poručio je Jusuf Gazibegovi­ć

junu. Ove dvije utakmice će biti jako bitne da se uigramo i steknemo potrebno zajedništv­o na terenu za naredne, istakao je Ahmedhodži­ć.

Igrač austrijsko­g Sturma Jusuf Gazibegovi­ć kazao je kako je Miroslav Stevanović dobro pokrivao poziciju za koju će sada, upravo on, zajedno s Amarom Dedićem, najozbiljn­ije konkurisat­i.

- Stevanović je pokazao kvalitet, a Amar i ja ćemo dati sve od sebe da budemo tu i pomognemo, kazao je Gazibegovi­ć.

On je dodao da se dobro radi te da su na pravom putu, pa se nada i dobrim rezultatim­a, odnosno pobjedama. Nije želio izdvajati Gruziju od Luksemburg­a.

- Nema više lagane reprezenta­cije za igranje. Mislim da su sada svi kvalitetni­ji. U obje utakmice trebamo biti na nivou. Morat ćemo dati maksimum, poručio je Gazibegovi­ć.

 ?? / MUHAMED TUNOVIĆ ?? Ekipa je kompletna
/ MUHAMED TUNOVIĆ Ekipa je kompletna

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina