Oslobodjenje

Ra kao i uvijek

-

Hrvoje Miličević trenutno nastupa za kiparski tim AEK Larnaca, a sada je dobio poziv u A tim BIH.

- Osjećam se jako ugodno, stvarno je sve super i u pozitivnom ozračju. Nekesamigr­ačeodranij­epoznavao,a neke upoznao ovdje, rekao je Miličević i osvrnuo se na svoj klub na Kipru:

- Trenutno smo u prvenstvu četvrti i tu smo u borbi za prvaka. Prvi je Apollon i sedam bodova je ispred, ali igra se play-off u kojem je sve moguće. U polufinalu smo Kupa, ekipa smo sa najmanje primljenih golova u prvenstvu i prezadovol­jan sam.

Uvertira

Hrvoje je prokomenta­risao i predstojeć­e utakmice reprezenta­cije.

- Generalno, ne poznajem ove dvije ekipe, ali znam neke igrače iz Gruzije koji igraju na Kipru. Vjerovatno će biti u Zenici sa Gruzijom. Nadam se da ćemo ostvariti dvije pobjede i napraviti dobru uvertiru za Ligu nacija, kazao je Miličević.

Uoči treninga bh. reprezenta­cije u utorak, zmajeve su posjetili predstavni­ci Udruženja Pomozi.ba, čiji je direktor Elvir Karalić uručio zahvalnice za učešće u humanitarn­im akcijama selektoru Ivaylu Petevu, te reprezenta­tivcima Edinu Džeki i Ibrahimu Šehiću.

- Edin Džeko je već u nekoliko navrata donirao novac u ovaj fond, kao i mnogi sportski kolektivi, te pojedinci, a prije nekoliko dana Fondu je svojom donacijom od 10.000 KM pomogao i selektor bh. tima Ivaylo Petev. Uz njih, jedan od onih koji na mjesečnom nivou potpomaže razne humanitarn­e projekte i učestvuje aktivno u pomaganju bh. građanima je i golman našeg tima Ibrahim Šehić, saopštili su iz Pomozi.ba.

Brozović produžio

Hrvatski reprezenta­tivac Marcelo Brozović produžio je ugovor s aktuelnim italijansk­im prvakom Interom. Nova ugovorna obaveza sa nerazzurri­ma ga veže do ljeta 2026, a 29-godišnji veznjak će, prema neslužbeni­m informacij­ama, po sezoni zarađivati šest miliona eura, dok dodatnih milion eura može zaraditi ispunjenje­m bonusa.

Brozoviću je ugovor s Interom istjecao krajem ove sezone, a proteklih mjeseci su zanimanje za njegove usluge iskazali Newcastle, Tottenham i Barcelona.

 ?? ??
 ?? ?? Anel Ahmedhodži­ć: Na pravom smo putu
Anel Ahmedhodži­ć: Na pravom smo putu
 ?? ?? Robert Prosinečki: Novi izazov u trenerskoj karijeri
Robert Prosinečki: Novi izazov u trenerskoj karijeri
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina