Oslobodjenje

Prosinečki novi trener Olimpije

Nekadašnji selektor BIH sjeda na klupu slavnog slovenačko­g kluba

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Robert Prosinečki predstavlj­en je u Ljubljani kao novi trener Olimpije. Nekadašnji selektor BIH igrao je za slovenački klub u sezoni 2002/03.

- Lijep je osjećaj vratiti se ovamo. Znam dobro Olimpiju i Ljubljanu kao grad. Veselim se ovom poslu i nadam se da ćemo imati uspjeha, izjavio je Prosinečki za klupsku televiziju.

Prisjetio se i sezone u kojoj je nosio dres Olimpije, s kojom je osvojio Kup Slovenije.

- Bilo je to lijepo iskustvo, stekao sam i dobre prijatelje. Osvojili smo Kup, a prvenstvo nam je izmaknulo u završnici, prisjetio se perioda provedenog u redovima zmajčeka.

U Olimpiji ga dočekuje nekadašnji suigrač Mladen Rudonja koji je sada sportski direktor kluba.

- Poznajemo se već dugo vremena, još iz Portsmouth­a, pa Olimpije. Nadam se uspješnoj suradnji, dodao je Prosinečki.

Ekipa ove sezone i ne igra sjajno, ali novi trener nada se kako će se stvari promijenit­i nabolje.

- Možda Olimpija trenutno nema najbolje rezultate, ali nadam se da će s novom energijom i ona biti bolja. Pobjednik sam, volim pobjeđivat­i i vjerujem da možemo nešto napraviti. Poznajem tu dosta igrača. Olimpija uvijek mora biti u vrhu i boriti se za prvaka. Vjerujem da se možemo približiti ekipama na vrhu, dodao je legendarni nogometaš koji je s Hrvatskom 1998. godine bio treći na svijetu. Filozofija Prosinečko­g je jasna. - Moja je vizija da napadamo, dominiramo i imamo dobre rezultate. Trebamo vratiti i navijače na tribine. Nadam se da će gledati drugačiju Olimpiju, poručio je hrvatski stručnjak.

Olimpija je trenutno treća na tabeli slovenačke lige s 46 osvojenih bodova, četiri manje od drugoplasi­ranog Kopra i sedam manje od vodećeg Maribora. Prosinečki će na klupi debitovati 3. aprila u Ljubljani protiv Radomlja.

Prosinečki je nastupao za ljubljansk­i klub u sezoni 2002/03. kada je osvojio Kup Slovenije

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina