Oslobodjenje

Jokić ponovo sjajan u pobjedi Denvera

Srbijanski centar ubacio je 30 poena uz 15 skokova i šest asistencij­a u pobjedi Nuggetsa protiv LA Clippersa

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ S. P.

Nikola Jokić ponovo je odigrao sjajnu utakmicu za Denver Nuggetse koji su savladali LA Clipperse 127:115. Aktuelni MVP i jedan od najboljih igrača NBA lige postigao je 30 poena uz 15 skokova i šest asistencij­a.

Posrtaj Warriorsa

Trojac Gordon, Green i Jylnd ubacio je po 16 poena za Nuggetse. Kod Clippersa je prvo ime bio Terance Mann s 24 poena i osam skokova, dok je Čitlučanin Ivica Zubac ubacio šest poena uz pet skokova.

Bila je ovo utakmica koja je vjerovatno zapečatila nadanja Clippersa za direktno mjesto u play-offu. Denver i dalje brani šestu poziciju na Zapadu s 43-30, dok Clippersi sad zaostaju 7,5 pobjeda i na 36-38 su i osmom mjestu, gdje će vjerovatno ostati. Nuggetsima jedina prijetnja tako ostaju Minnesota Timberwolv­esi 42-31.

Golden State Warriorsi već su vjerovatno izgubili drugo mjesto Zapada, a u kakvoj formi igraju, mogli bi pasti i ispod četvrtog ako se uskoro bitno ne poprave i uozbilje. Svoj 25. poraz u sezoni, 16. na gostovanji­ma i treći u nizu Warriorsi su pretrpjeli u gostima od Orlando Magica koji je s 94:90 došao do tek 20. pobjede sezone.

Orlando su do pobjede vodili Franz Wagner s 18 poena i Wendell Carter Jr. s 19 poena uz osam skokova. Najbolji pojedinac Warriorsa bio je Jordan Poole s 26 poena. Atlanta Hawksi održavaju svoje deseto mjesto Istoka i u direktnom okršaju s jednom od ekipa koja želi u play-in New York Knicksima ostvarili su važnu pobjedu, svoju 36. te sad Washington Wizardsima i Knicksima bježe za šest pobjeda.

Raspoložen­i Vučević

Atlanta je slavila sa 117:111, a prema očekivanju blistao je Trae Young s 45 poena, od čega čak sedam trica i osam asistencij­a, dok je 32 ubacio Bogdan Bogdanović. Kod Knicksa je 30 poena uz 13 skokova imao RJ Barrett.

I na vrhu Istoka ogromna je gužva, unutar dvije i po pobjede su četiri ekipe, a Milwaukee Bucksi drže drugo mjesto i žele zaprijetit­i Miami Heatu. Aktualni prvaci s lakoćom su savladali Chicago Bullse, petu ekipu Istočne konferenci­je.

Bilo je gotovo 30 razlike, 126:98, a Buckse je predvodio njihov najbolji igrač Giannis Antetokoun­mpo s 25 poena i 17 skokova te pet asistencij­a. Kod Bullsa je Nikola Vučević postigao 22 poena uz sedam skokova.

Rezultati NBA lige: Orlando - Golden State 94:90, New York - Atlanta 111:117, Milwaukee - Chicago 126:98, Denver - LA Clippers 127:115.

Aktuelni prvaci Milwaukee Bucksi su bez velikih problema savladali Chicago Bullse 126:98

Posljednje vijesti

Požari bukte širom

Bosne i Hercegovin­e. Požari su zahvatili područja oko Prozora, Konjica, Kaknja i Visokog. Vatrogasci su bili na terenu do kasno u noć i uspjeli su barem malo smiriti vatru.

Jedna osoba je

povrijeđen­a u saobraćajn­oj nesreći u Titovoj ulici u Sarajevu. U sudaru su učestvoval­i automobili Mercedes i Seat, a povrijeđen­a osoba prevezena je na KUM zbog utvrđivanj­a stepena povreda.

U saobraćajn­oj nezgodi

koja se dogodila na magistalno­m putu Banja Luka - Čelinac, a u kojoj su učestvoval­i automobil i traktor, povrijeđen­a je jedna osoba.

Mačar na 57. mjestu

Bosanskohe­rcegovački skijaš, jedini predstavni­k u alpskom skijanju na Evropskom olimpijsko­m festivalu mladih (EYOF), Milivoje Mačar zauzeo je jučer 57. mjesto u kvalifikac­ijama u paralel slalomu. Mačar je u zbiru dvije vožnje prošao za 40,47 sekundi, što je bilo na kraju dovoljno za 57. mjesto od ukupno 79 skijaša prijavljen­ih za start. U zbiru, to je bilo pet sekundi od zlatnog Austrijanc­a Jakuba Grebera, Johs Braathen Herland je opet uzeo medalju, srebrenu, a bronzani je završio Edoardo Saracco iz Italije. Nastup u ovakvom takmičenju, koje nije često za naše skijaše, veliko je iskustvo.

Bh. klizačica Zara Husedžinov­ić sinoć je nastupala u kratkom programu, dok će danas na borilište ponovo nordijci Miloš Stević i Sara Plakalović u sprintu, te Zara Husedžinov­ić u slobodnom programu.

 ?? / EPA ?? Nikola Jokić je potvrdio zašto je jedan od najboljih igrača NBA lige
/ EPA Nikola Jokić je potvrdio zašto je jedan od najboljih igrača NBA lige
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina