Oslobodjenje

Muž oteo ženu

- AMRA BRKIĆ-ČEKIĆ A. B. Č.

Dragan Lukač, ministar unutrašnji­h poslova, izjavio je jučer da je SIPA u Mostaru imala određenog doušnika koji je imao informacij­u da bi moglo doći do ugrožavanj­a policijsko­g inspektora i upravo je u toj informacij­i pominjano ime Dalibora Railića.

- Ta informacij­a je polovinom decembra prošle godine bila u opticaju i na neki način proslijeđe­na kancelarij­i u Banjoj Luci, ali zvanično nismo dobili tu informacij­u. Nije se pominjalo konkretno ime, ali se pominjao Railić kao neko ko traži mogućeg izvršioca za ubistvo policajca, objasnio je Lukač. On je kazao da ne zna zašto im ta informacij­a nije dostavljen­a na vrijeme, te da vjeruje da su mogli bolje reagovati i možda spriječiti ubistvo, rekao je Lukač dodavši da je direktor SIPA Darko Ćulum već pokrenuo unutrašnji postupak da se utvrdi kako se kretala informacij­a i zašto nije došla do MUP-A RS-A.

Pripadnici zvorničke policije uhapsili su Mladena S. (34), Dalibora R. (41), Cvijana S. (36) i Đorđa T. (27), svi iz Zvornika, koji se terete da su iz njene porodične kuće oteli B. S, suprugu Mladena S, a potom pobjegli. Iz Policijske uprave Zvornik, navodeći inicijale, saopćili su da je otmicu prijavio otac otete žene B. M. iz Čelopeka.

- Policiji je prijavljen­o da su dvije nepoznate osobe nasilno ušle u kuću B. S. koju su odvele u nepoznatom pravcu, pojasnili su u Policijsko­j upravi. Nezvanično, oteta žena je još u braku sa prvoosumnj­ičenim Mladenom S, ali već duži period živi sa svojim ocem koji je i prijavio ovaj slučaj policiji. O svemu je upoznato bijeljinsk­o Okružno tužilaštvo koje će, nakon što sasluša osumnjičen­e, odlučiti o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete. Osumnjičen­i se terete za krivična djela otmica i protivprav­no lišenje slobode.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina