Oslobodjenje

Mercedes-benz G-klase

-

Iz Brabusove radionice je stiglo još jedno impresivno vozilo, a to je pickup verzija moćne G-klase. Mercedes-benz X-klasa bila je promašaj za njemačku kompaniju jer nije uspjela ponuditi drugačije iskustvo od mnogo jeftinije Nissanove Navare na kojoj je bazirana, a nekim entuzijast­ima još nije jasno zašto u Mercedesu jednostavn­o nisu iskoristil­i nevjerovat­no moćnu platformu koju koristi ekstremno popularna G-klasa.

G-klasa se veoma rijetko može dobiti kao pickup, ali ne direktno od proizvođač­a jer je riječ o konverzija­ma. Te konverzije su skupe zbog obilnog procesa redizajnir­anja karoserije. Međutim, Brabusovi eksperti su upravo završili rad na takvom vozilu.

Posao je odrađen izuzetno detaljno, a AMG-OV 4,0-litarski twin turbomotor sada razvija 800 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 4,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 210 km/h. Karoserija je lakirana u specijalnu Diamond perla bijelu boju, a sadrži karbonske detalje koji unapređuju dizajn. G-klasa je dobila sportski izduvni sistem. Unutrašnjo­st je luksuzna i presvučena White Heat kožom.

Telefon Realme GT Neo 3

Realme je predstavio Realme GT Neo 3 telefon, koji se od konkurenci­je izdvaja po izuzetno brzom punjenju. Zahvaljuju­ći punjaču zasnovanom na Ultradart 150 W tehnologij­i, baterija ovog telefona može da se napuni do 50 procenata za pet minuta.

Ako to uporedimo sa Samsung S22 Ultra telefonom, kome je za isti procenat napunjenos­ti baterije potrebno 20 minuta, jasno je da je Realme GT Neo 3 ubjedljivo brži po tom pitanju i trenutno je neprikosno­veni šampion u kategoriji brzog punjenja. Proizvođač tvrdi da će baterija zadržati 80 procenata svog kapaciteta nakon 1.000 ciklusa punjenja.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina