Oslobodjenje

Hajrović mora ići

-

Bubalo dobio otkaz

NK GOŠK Gabela je nakon dva poraza u Prvoj ligi Federacije BIH smijenio trenera Ivana Bubala. Iako su do prije nekoliko kola bili prvi na tabeli i glavni kandidati za plasman u Premijer ligi, nakon poraza od Igmana i Jedinstva Bubalo je dobio otkaz.

- Zahvaljuje­mo Bubalu na svemu što je učinio na klupi NK GOŠK, te mu želimo puno sreće u budućnosti. Uprava našeg kluba obavit će u što kraćem periodu razgovore sa potencijal­nim kandidatim­a za klupu. Naš tim zaostaje dva boda za FK Igman Konjic, saopštili su iz Gabele.

Bh. fudbaler Izet Hajrović je ove zime bio na izlaznim vratima grčkog Arisa, ali je ipak na kraju ostao u Grčkoj. Aris je bio spreman na raskid ugovora ili posudbu, međutim, ništa se nije dogodilo jer je došao novi trener German Burgos.

Ipak, nekadašnji reprezenta­tivac BIH se nije nametnuo ni kod argentinsk­og trenera, samo dva puta bio je u kombinacij­i za nastup, a na terenu je proveo samo minutu. Vjerovatno će Hajrović ovog ljeta raskinuti ugovor iako njegov aktuelni ugovor traje do ljeta 2024. godine.

Nogometna reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e večeras u 20.45 sati na Bilinom polju u prijateljs­kom meču dočekujulu­ksemburg.ovojeposlj­ednja provjera pred mečeve 3. izdanja UEFA Lige nacija B divizije koja starta u junu. U našoj grupi su Finska, Rumunija i Crna Gora.

Naša najbolja nogometna vrsta u petak je poražena od Gruzije u Zenici rezultatom 0:1. Bio je to četvrti uzastopni poraz pulena selektora Ivayla Peteva, koji nije ostvario pobjedu u zadnjih pet mečeva. A tri posljednja je poražen kod kuće od Finske i Ukrajine u kvalifikac­ijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru i u pomenutom meču protiv Gruzije. U posljednji­h pet mečeva reprezenta­cija je jednom remizirala (protiv Ukrajine u Lavovu - 1:1), uz postignuti jedan i primljenih osam golova.

Bez tri igrača

Protiv Luksemburg­a selektor Petev neće moći računati na Gojka Cimirota, Adnana Kovačevića i Radeta Krunića. Prva dvojica imaju temperatur­u, a treći je povrijeđen.

- U svakom meču moramo ići na pobjedu, bez obzira na protivnika, i moramo dati sve od sebe. Povjerenje u igrače nisam izgubio, niti ću izgubiti. Siguran sam na koji način moramo izaći, a sve i jedan igrač mora izaći iz svoje zone komfora, rekao je Petev.

Žao mu je što je, podvlači, protiv Gruzije poništen “regularan gol”, što su promašili dvije izgledne šanse, ali ponekad, ističe, nogomet “nije pošten”, odnosno ne vrati uvijek ono što se zasluži. Smatra kako ne treba mijenjati ni sistem igre, odnosno vjeruje kako je formacija 3-5-2 najbolja za bh. tim.

Selektor Petev neće moći računati na povrijeđen­og Gojka Cimirota i prehlađene Radeta Krunića i Adnana Kovačevića

- Pokazali smo da ovaj sistem jako dobro odgovara našim igračima. Da smo zabili šanse koje smo imali, ne bi bilo ovih pitanja. Rukovodim se onim što imam u kadru, ustvrdio je Petev.

Napadač Smail Prevljak je rekao da nismo zaslužili poraz od Gruzije, da se na terenu vidjelo da smo bolji te da očekuje pobjedu protiv Luksemburg­a.

- Svi smo profesiona­lci i znamo se nositi s porazom. Kada se pobijedi jedna-dvije utakmice, sve se brzo zaboravi. Vjerujemo u sebe, poručio je Prevljak.

Veznjak Amer Gojak je kazao da su svi očekivali da ćemo savladati Gruziju, da trebaju izvući pouku, da izađu jači iz ovoga te da pobijede Luksemburg.

- Pripremamo se na najbolji mogući način i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo tu pobjedu. Moramo da krenemo od nule, da damo sve od sebe i odigramo na svom maksimumu, jer

 ?? / MU ?? Mogu li bh. fudbaleri popraviti utisak?
/ MU Mogu li bh. fudbaleri popraviti utisak?
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina