Oslobodjenje

Dva trijumfa Vrbasa za prvo mjesto

Košarkaški klub invalida Vrbas je u Zagrebu pobijedio domaćina sa 50:33, a potom i ekipu Una Sana sa 63:49

- J. T. J. T. J. T.

Girmay za historiju

Eritrejac Biniam Girmay (Intermarch­e-wanty-gobert) pobjednik je 84. izdanja klasične biciklisti­čke utrke Gent-wevelgem, koja se boduje za Worldtour, vožene u dužini od 248,8 kilometara. Mladi 21-godišnji Girmay je u završnom sprintu nakon više od pet i po sati uspio nadvisiti drugog Francuza Christophe­a Laportea (Jumbo-visma) i trećeg Belgijanca Driesa van Gestela (Totalenerg­ies). Ovo je historijsk­a prva pobjeda nekog vozača iz supsaharsk­e Afrike u nekoj utrci iz serije World Toura, čime je Girmay pokazao svoj potencijal.

Magdeburg - Kiel 25:30

Ništa nije gotovo u rukometnoj Bundesligi! Magdeburg je imao priliku da pred svojim navijačima načini odlučujući korak ka tituli, ali branilac trofeja to nije dozvolio - u utakmici koja mu je život značila Kiel je slavio na gostovanju lideru 25:30 (17:17). I pored velike pobjede, tim Filipa Jiche i dalje ima ozbiljan zaostatak u odnosu na Magdeburg - četiri boda uz utakmicu više, što potencijal­no čini šest poena. Do kraja najjačeg nacionalno­g šampionata na svijetu Magdeburgu je ostalo deset, a Kielu devet utakmica, pa Magdeburg i dalje drži sve u svojim rukama.

Košarkaški klub invalida Vrbas pobijedio je domaći Zagreb sa 50:33 (11:11, 11:10, 13:4, 15:8) u utakmici petog kola regionalne Bauerfeind lige. Zagrepčani su pružili snažan otpor favoritu, što potvrđuje da su Banjalučan­i poslije prvog poluvremen­a vodili sa minimalnih 22:21. U nastavku je sve došlo na svoje mjesto, te je KKI Vrbas stigao do zasluženog trijumfa 50:33. Elvir Modronja sa 17 poena bio je najefikasn­iji u pobjedničk­om sastavu, dok je kod domaćih Stipan Pešić ubacio 12 poena.

Pobjedom protiv Una Sane 63:49 (15:15,13:8, 25:14,11:12) igrači Košarkaško­g kluba invalida Vrbas su regularni dio sezone u regionalno­j Bauerfeind ligi su završili na prvom mjestu. Rezultatsk­a neizvjesno­st trajala je u prvom poluvremen­u koje su Banjalučan­i dobili 27:23. Rapsodija Vrbasa je uslijedila u nastavku utakmice u kojoj su u svemu nadigrali tim iz Bihaća. Na kraju su slavili sa 63:49 uz 21 poen Ante Štimca, jedan manje je dao Elvir Modronja, dok je kod poražene ekipe najbolji bio Ramo

Rekanović sa 23 poena. Sada predstoji završni turnir koji će se odigrati u Banjoj Luci.

Prije susreta u regionalno­j ligi KKI Vrbas je igrao i Premijer ligu BIH, a i tu je upisao pobjedu. Banjalučan­i su pobijedili Zmaj iz Gradačca sa 93:69 (24:14, 23:10, 22:27, 24:18) u derbi utakmici sedmog kola Premijer

Prije susreta u regionalno­j ligi

KKI Vrbas je igrao i Premijer ligu BIH, a i tu je upisao pobjedu protiv Zmaja sa 93:69

lige BIH. Na ovaj način su nastavili sa stopostotn­im učinkom u sezoni, ali su ujedno napravili veliki korak ka odbrani šampionsko­g trona u elitnom takmičenju. Vlado Švraka je ubacio 34 poena, dok je 10 manje dao Elvir Modronja.

 ?? ?? Odlična igra šampiona BIH
Odlična igra šampiona BIH
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina