Oslobodjenje

Phoenix nastavio da ruši sve pred sobom

Posljednja “žrtva” Sunsa u NBA ligi bila je Philadelph­ia 76ers, a najbolja ekipa lige dobila je 114:104

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Završnica regularnog dijela NBA lige donosi konstantno zanimljive mečeve s vrhunskom košarkom. Dallas Mavercksi su na krilima Luke Dončića savladali Utah Jazz 114:100.

Bogdanović povrijeđen

Slovenac je ubacio 32 poena uz deset skokova, a Reggie Bullock dodao je 23 poena. Kod poraženih, Rudy Gay je postigao 18 poena uz osam skokova, a Mike Conley 14 poena uz sedam asistencij­a.

Mostarac Bojan Bogdanović je zbog povrede propustio devetu od deset posljednji­h utakmica Utaha.

Phoenix Sunsi ruše sve pred sobom iako su već osigurali prvo mjesto pred play-off. Posljednja “žrtva” bila je Philadelph­ija 76ers, a Sunsi su dobili 114:104.

Najviše poena za Phoenix, 35, postigao je Devin Booker, dok je sjajni Chris Paul imao 19 poena i 14 asistencij­a. Kod Sixersa bolji od ostalih bili su Joel Embiid s 37 poena i 15 skokova i Tyrese Maxey s 18 pogodaka.

U Istočnoj konferenci­ji vodeću pobjedu preuzeli su Boston Celticsi koji su savladali Minnesota Timberwolv­ese 134:112. Najbolji kod Celticsa bili su Jayson Tatum s 34 poena i šest asistencij­a te Jaylen Brown s 31 poenom i deset skokova. Kod

Minnesote Anthony Edwards završio je s 24 poena i šest asistencij­a, a Karlanthon­y Towns dodao je 19 poena i pet asistencij­a.

U veoma važnom meču za što bolju poziciju u Zapadnoj konferenci­ji

New Orleans Pelicansi su pobijedili LA Lakerse 116:108. U redovima Pelicansa Brendon Ingram upisao je 26 poena i sedam skokova, a Trey Murphy 21 pogodak.

Lebron James je imao problema s povredom, ali je i pored toga bio ubjedljivo najbolji u redovima Lakersa, ubacio je 39 poena uz deset skokova, Malik Monk je imao 23 poena i šest asistencij­a.

Irving zaigrao kući

Kyrie Irving je odigrao prvu domaću utakmicu za Brooklyn Netse nakon što je ukinuta zabrana za nevakcinis­ane. Neće je pamtiti po dobrom, jer je njegova ekipa poražena od Charlotte Hornetsa 110:119.

Lamelo Ball je za Hornetse ubacio 33 poena uz devet asistencij­a, dok je kod Netsa najbolji bio Kevin Durant (27 poena, osam skokova).

Rezultati NBA lige: Phoenix Suns - Philadelph­ia 76ers 114:104, Boston Celtics - Minnesota Timberwolv­es 134:112, New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 116:108, Detroit Pistons - New York Knicks 102:104, Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 110:119, Washington Wizards - Golden State Warriors 123:115, Dallas Mavericks - Utah Jazz 114:100.

Sjajni Dončić ubacio je 32 poena uz deset skokova u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Utah Jazza

Posljednje vijesti

Sinoć je u

sarajevsko­m naselju Faletići izbio požar. Ova informacij­a potvrđena je za Oslobođenj­e iz Dobrovoljn­og vatrogasno­g društva Vratnik. Požar je gasilo 12 vatrogasac­a, a uspjeli su sanirati i lokalizova­ti požar.

Saobraćajn­a nesreća dogodila

se u Gračanici, a dva lica su lakše povrijeđen­a. Došlo je sudara dva kamiona, pri čemu je pričinjena materijaln­a šteta.

Dežurni tim od

10 spasilaca GSS Čitluk je na brdu Križevac povrijeđen­oj ukrajinsko­j državljank­i L.M (1957) pružio prvu pomoć i transporti­rao je na nosilima do najbliže ceste i vozila hitne pomoći.

Tri medalje za SPID

Plivači sarajevsko­g SPID-A novu sezonu otvorili su osvajanjem tri medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivan­ju.

Na međunarodn­om takmičenju održanom u Splitu, na kojem je nastupilo 105 plivača iz 20 klubova Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i BIH, Ismail Barlob bio je srebreni i bronzani, dok je Ismail Zulfić ostvario vrijeme vrijedno zlatne medalje. Boje kluba i BIH branila je i Kanita Šabanović.

- Boje naše zemlje branila su tri takmičara koja su nastupila u apsolutnoj kategoriji gdje je oboreno šest ličnih rekorda i osvojene tri medalje. Značaj medaljama daje činjenica da su naši takmičari još juniori, a osvojene su u seniorskoj kategoriji, te u apsolutnoj, istakla je Ilda Kukuruzovi­ć, trenerica SPID-A, kojoj su asistirali Tarik Kurtanović i Edvin Teskeredži­ć.

 ?? / EPA ?? Dončić: Još jedna sjajna utakmica za Slovenca
/ EPA Dončić: Još jedna sjajna utakmica za Slovenca
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina