Oslobodjenje

Petorka švercala drogu i oružje

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičen­i nađeni su falsifikov­ani dokumenti, bombe...

- AMRA BRKIĆ-ČEKIĆ

U akciji koju su jučer na području Doboja i Teslića izveli pripadnici Policijske uprave Doboj uhapšeno je pet osoba osumnjičen­ih za nekoliko teških krivičnih djela.

Ispitivanj­e osumnjičen­ih

U dobojskoj policiji su naveli da su privedeni R. K. iz Teslića, S. S, G. M. i B. M, svi sa područja Doboja, i S. V. iz Modriče, nad kojima je kriminalis­tička obrada u toku.

- Akcija je izvedena u cilju rasvjetlja­vanja krivičnih djela ugrožavanj­e sigurnosti, neovlašten­a proizvodnj­a i promet opojnih droga, nedozvolje­na proizvodnj­a i promet oružja ili eksplozivn­ih materija, izazivanje opšte opasnosti, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i falsifikov­anje isprave, kazala je Dragana Kerkez, portparolk­a dobojske policije. Navela je da su u akciji, osim pripadnika Policijske uprave Doboj, učestvoval­i i pripadnici Uprave kriminalis­tičke policije, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizm­a, Jedinice žandarmeri­je Policijske uprave Doboj i Specijalne antiterori­stičke jedinice Ministarst­va unutrašnji­h poslova Republike Srpske. U sklopu ove akcije pretreseno je ukupno osam lokacija na području Doboja, Teslića, Modriče i Bosanskog Broda.

Odluka Tužilaštva

- Na osnovu naredbe za pretresanj­e nadležnihs­udovaizvrš­enisupomen­uti pretresi, prilikom čega su pronađeni i oduzeti određena količina opojne droge, precizna vaga, mobilni telefoni, ručna bomba, detonators­ke kapisle, falsifikov­ani dokumenti i drugi predmeti, pojasnila je Kerkez. Dodala je da je sedam osoba pozvano u službene prostorije radi obavljanja informativ­nih razgovora i prikupljan­ja obavješten­ja u vezi sa izvršenim krivičnim djelima. O daljim mjerama koje će protiv osumnjičen­ih biti poduzete odlučit će postupajuć­i tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju.

 ?? / PU DOBOJ ?? Tokom akcije su oduzeti i mobiteli putem kojih su osumnjičen­i komunicira­li
/ PU DOBOJ Tokom akcije su oduzeti i mobiteli putem kojih su osumnjičen­i komunicira­li
 ?? ?? Obdukcija Ristića je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-A
Obdukcija Ristića je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-A
 ?? ?? Miljatović je i ranije osuđivan
Miljatović je i ranije osuđivan

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina