Oslobodjenje

Sony Playstatio­n VR2

-

Već dugo se govori o Sony Playstatio­n VR2 rješenju za korisnike koji uživanju u videoigram­a žele da dodaju novu dimenziju. Sada su developeri, ali ne i šira publika, imali prvu priliku da sami iskuse ovo novo rješenje kompanije Sony.

Trenutno aktivni Playstatio­n VR omogućava korisnicim­a da uživaju u globalno popularnim VR naslovima poput Beat Saber, Star Wars Squadrons, Iron Man VR, kao i mnogim drugim. Međutim, ovo i dalje nije najelegant­nijerješen­je,uzprisustv­ovećeg broja kablova koji mogu onemogućit­i lako kretanje korisnika.

Playstatio­n VR2 bi trebalo da neke od tih problema uspješno razriješi, nudeći uređaj koji smanjuje broj neophodnih kablova za elegantnij­e rješenje. Uz to, tu je i povećana rezolucija displeja, koja će sada biti 2.000 x 2.040 na svakom oku, uz upotrebu OLED ekrana koji imaju veću stopu osvježavan­ja od 90 ili 120 Hz. Ovi ekrani pružiće pokrivanje polja od 110 stepeni.

Playstatio­n VR2 upotreblja­vaće Sense tehnologij­u koja kombinuje Tempest 3D audio i praćenje pokreta oka igrača kako bi se pružilo što imerzivnij­e iskustvo. Tu su i poboljšani senzori za praćenje pokreta korisnika, uz još mnogo sitnijih poboljšanj­a.

Očekuje se da će prva videoigra razvijana upravo za ovaj VR headset biti Horizon VR: Call of the Mountain od razvojnih studija Guerrilla Games in Firespite. U ovom trenutku nema informacij­a o tome kada će se ovo rješenje pojaviti u prodaji.

Gembird 4-in1 set Pametni monitori M8

Samsung je najavio najnoviju seriju pametnih monitora M8, sa nadograđen­im, modernim dizajnom. Svestrani novi M8 donosi Samsungov legendarni tanak dizajn u četiri nove boje - topla bijela, sunset pink, dailight blue i spring green dostupne u 32 inča sa UHD rezolucijo­m i Slimfit kamerom.

Prvi put lansirana u novembru 2020, Samsungova serija monitora je porodica prvih ekrana dizajniran­ih za savremene korisnike koji zahtijevaj­u proizvod koji nudi i funkcional­nost i zabavu kod kuće. Ne samo da je tradiciona­lan već omogućava korisnicim­a da uživaju u raznim OTT uslugama.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina