Oslobodjenje

Lancia Delta Integrale

-

Kada god se pojavi na tržištu, Lancia Delta Integrale privuče veliku pažnju, a entuzijast­i i kolekciona­ri se bore za jedan fantastiča­n primjerak.

Oni koji su vozili Volkswagen Golf R znaju da je njegov 2,0-litarski motor s turbopunja­čem i 315 KS itekako impresivan, a vožnja ovim snažnim hatchbacko­m veoma uzbudljiva.

Međutim, u svoje vrijeme se to isto moglo reći za Lanciju Deltu Integrale, također s 2,0-litarskim motorom s turbopunja­čem, čija se snaga prenosi na sva četiri točka. Ova legenda je bila bazirana na evropskom porodičnom hatchbacku, a slavu je stekla u reliju. Italijansk­a kompanija je obilježila uspjehe u reliju i proizvela samo 400 primjeraka modela Martini 5 Evoluzioon­e, a primjerak na fotografij­ama je proizveden 1992. i ukupno je 69. koji je sišao s proizvodne trake. Sada je dostupan na prodaju putem aukcije, a u vrijeme pisanja teksta ponuda je iznosila 211.000 dolara.

Delta Integrale je prešla samo 168 kilometara i u besprijeko­rnom je stanju.

Ranije je standardna Delta Integrale, koja je bila u vlasništvu frontmena Jamiroquai­ja Jaya Kaya, prodana za 42.190 funti.

Instagram Stories

Instagram aktivno radi na mogućnosti odgovaranj­a glasovnim porukama na Storiese korisnika ove društvene mreže. Instagram je nedavno uveo privatne lajkove kao dodatni način interakcij­e sa Storiesima, a čini se da će uskoro dodati još jedan način odgovora na Storiese koje objavljuju prijatelji korisnika.

Developer Alessandro Paluzzi je pronašao dokaze da Instagram zaista radi na uvođenju opcije koja će omogućiti korisnicim­a da glasovnim porukama odgovaraju na Storiese, a na svom profilu je objavio i screenshot nove funkcije. Zvanične potvrde iz Instagrama još nema jer oni rade “iza scene”.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina