Oslobodjenje

Santos: Moj san je osvajanje Mundijala

Bila je to zaslužena i poštena pobjeda, kazao je selektor Portugala nakon trijumfa protiv Makedonije

- J. T.

Selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski odao je priznanje svojim igračima iako je Portugal pobijedio sa 2:0 i plasirao se na Svjetsko prvenstvo. Makedonci nisu imali snage i kvaliteta da nakon historijsk­og trijumfa u Palermu i eliminacij­e zvaničnog prvaka Evrope Italije podvig ponove i u duelu sa Portugalci­ma. Domaćin je zasluženo pobijedio na stadionu Dragao i plasirao se u Katar.

- Treba da budemo ponosni na momke za period od septembra do danas. Oni donose veliki potencijal i talenat i na dobrom su putu da se približe najboljima u Evropi. Čestitam Portugalu na pobedi i plasmanu na Svetsko prvenstvo. Zadovoljan sam i ponosan na svoje igrače, kazao je Blagoja Milevskog poslije meča i dodao:

- Iskren da budem, iako smo igrali u finalu i pobedili Italiju, još nismo tu gde su ove ekipe. Daleko smo od tog nivoa, ali način na koji igramo u poslednjih devet utakmica pravi je pokazatelj kako dalje. Da nisam verovao u te momke u septembru, ne bih prihvatio izazov. Verujem u igrače, u stil igre i karakter. Neka ovo ne bude naš instant uspjeh.

Selektor Makedonaca smatra da će iskustvo sa posljednje dvije utakmice mnogo pomoći njegovoj reprezenta­ciji da se približi najboljim evropskim selekcijam­a:

- Makedonija je drugačiji tim od Turske i zato je utakmica bila drugačija. Posle meča sa Italijom bili smo iscrpljeni, znao sam da ne možemo fizički da se nosimo, fizički smo takođe svesno želeli da ih udaljimo od našeg gola. Žao mi je što smo primili golove kada smo bili dominantni na utakmici. Greške su sastavni deo igre, ali ni posle te greške nismo odstupili od naše igre. Mislim da smo bili dostojan rival Portugalu. Mečevi poput ovih u Portu i Palermu mogu da nam pomognu da se približimo evropskom vrhu, rekao je Milevski.

S druge strane, selektor Portugala Fernando Santos nada se čak osvajanju Mundijala.

- Jedini san koji imam sada, a dozvoljeno je sanjati, jeste da osvojimo i treće takmičenje sa reprezenta­cijom. Osvojio sam dva, sada sanjam Svjetsko prvenstvo, priznao je Santos, koji je osvojio Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Za meč protiv Makedonaca kaže da je bio lakši nego što je očekivao, zbog fantastičn­og stava igrača.

- Bila je to zaslužena i poštena pobjeda. Ne pamtim neku sjajnu akciju Makedonije. Na Mundijalu smo, usrećili smo 11 miliona Portugalac­a, rekao je Santos.

 ?? / FKZ.BA ?? Načelnik Općine Novo Sarajevo Tanović sa direktoric­om i v. d. predsjedni­ka Željezniča­ra na Grbavici
/ FKZ.BA Načelnik Općine Novo Sarajevo Tanović sa direktoric­om i v. d. predsjedni­ka Željezniča­ra na Grbavici

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina