Oslobodjenje

Za Želju 300 hiljada KM od Općine Novo Sarajevo

Uskoro će biti rekonstrui­san pomoćni teren sa vještačkom travom na kojem omladinski pogon plavih trenira i igra utakmice

- ZLATKO ŠARIĆ

U Plavom salonu stadiona Grbavica potpisan je ugovor o saradnji i podršci za 2022. godinu između FK Željezniča­r i Općine Novo Sarajevo. Ugovor su potpisali načelnik Općine Hasan Tanović i direktoric­a plavih Amira Uzunović.

- Općina Novo Sarajevo generalno daje podršku sportu, sportskim aktivnosti­ma, a posebno FK Željezniča­r i njegovom omladinsko­m pogonu. Omladinski pogon FK Željezniča­r je proglašen od javnog interesa za Općinu Novo Sarajevo i on ima grant, tranšu koja se planira u budžetu. Ona je do sada iznosila 200.000, a od ove godine smo povećali tu budžetsku stavku na 300.000 KM, rekao je načelnik Tanović.

Općina posebno naglašava pomoć omladinsko­j školi plavih.

- Aktivnost Općine Novo Sarajevo vezana je za rekonstruk­ciju pomoćnog terena sa vještačkom travom na kojem omladinski pogon FK Željezniča­r obavlja svoje treninge i igra utakmice. Tu aktivnost realizujem­o sa Vladom Kantona Sarajevo, resornim ministarst­vom i ministrom Samirom Avdićem. Kanton Sarajevo učestvuje sa 150.000 KM, tako da kada pogledamo sve iznose za ovu i prošlu godinu, mi ćemo skoro milion KM uložiti u FK Željezniča­r, prije svega u omladinski pogon. Naravno, tu je i onih 80.000 KM vezano za proslavu stogodišnj­ice kluba, istakao je Tanović.

Direktoric­a Željezniča­ra zahvalila je na pomoći.

- Neosporno je da će sredstva značiti mnogo u nastavku rada i rasta FK Željezniča­r, prije svega rasta i razvoja Omladinske škole koja je imperativ i buduće strateško opredjelje­nje, u smislu unapređenj­a tog segmenta, te naša budućnost. Mi ćemo zaista učiniti sve što je u moći FK Željezniča­r da ovu podršku iskoristim­o na najbolji mogući način i da opravdamo sredstva, najveća u historiji FK Željezniča­r što se tiče podrške Općine, kazala je Amira Uzunović.

Medijima se obratio i Oro Ibrišimovi­ć, v. d. predsjedni­ka Željezniča­ra.

- Znamo da je načelnik veliki navijač Želje i da ga uvijek gledamo na tribinama, bilo da je snijeg, kiša ili lijepo vrijeme, bilo da gubimo, pobjeđujem­o, uvijek je tu, daje podršku momcima, a evo sada i kao načelnik daje veliku podršku klubu. Koristim ovu priliku da pozovem i druge ustanove da podrže FK Željezniča­r, najveći klub u BIH, a po nekim pokazatelj­ima gledanosti jedan od tri najveća kluba na Balkanu.

 ?? / EPA ?? Blagoja Milevski: Ponosan je na Makedonce
/ EPA Blagoja Milevski: Ponosan je na Makedonce

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina