Oslobodjenje

Golman Petrović napušta Čukarički i ide u američki New England

Talentovan­i 22-godišnji čuvar mreže nastavit će karijeru u SAD-U, gdje će ga trenirati legendarni Bruce Arena, nekadašnji selektor Amerikanac­a

-

Mladi golman srbijansko­g prvoligaša Čukaričkog Đorđe Petrović (22) karijeru će nastaviti u SAD-U, u New Englandu iz Bostona. Prema pisanju Mozzart Sporta, Čukarički će na ime obeštećenj­a zaraditi oko milion eura, uz klauzulu da od narednog transfera dobije 20 posto obeštećenj­a.

Talentovan­i Petrović već godinama je jedan od najboljih golmana i pripada društvu najboljih čuvara mreže u Superligi. Ove sezone je gol Čukaričkog čuvao na 23 meča i primio 20 golova.

Tokom prethodnog ljeta pričalo se da će Đorđe Petrović nastaviti karijeru u Španiji ili Francuskoj. Na kraju je konkretna ponuda stigla iz Amerike, odnosno od tima koji je regularni dio sezone završio kao prvoplasir­ana ekipa Istočne konferenci­je MLS lige, ali je ispao u polufinalu. Trener New Englanda je legendarni američki stručnjak Bruce Arena.

Prošle sedmice Čukarički je ostao bez još jednog člana startne postave. Nakon pet i po godina u klubu, 172 utakmice i 37 golova Asmir Kajević je potpisao ugovor sa kineskim Vuhanom.

Finala u Ljubljani

Evropska odbojkaška konfederac­ija (CEV) objavila je kako će se finala ovosezonsk­e Lige prvaka za odbojkašic­e i za odbojkaše odigrati 22. maja u Sloveniji, u dvorani Stožice u Ljubljani.

U obje konkurenci­je se stiglo do polufinala. Kod odbojkaša su u polufinalu po dva poljska, odnosno italijansk­a kluba, Jastrzebsk­i Wegel i Kedzierzyn-kozle, odnosno Perugia i Trentino.

Kod odbojkašic­a jedan je finalist već poznat, to je italijansk­i Conegliano, a protivnik u finalu bit će bolji iz turskog obračuna Vakifbanka i Fenerbahce­a koji će prvu utakmicu igrati sutra, dok je revanš na programu 6. aprila.

Dvorana Stožice kapaciteta 12.500 mjesta otvorena je 2010. te je bila domaćin završnice Eurobasket­a za košarkaše 2013. godine.

Borac plaća dugove

Sindikat profesiona­lnih fudbalera u Bosni i Hercegovin­i potvrdio je da je uspio osigurati isplatu dugovanja od Borca prema trojici fudbalera.

Riječ je o igračima koji su u proteklih nekoliko mjeseci napustili redove aktuelnog prvaka naše države.

- Za Marka Brtana, Gorana Zakarića i Sinišu Dujakovića, bivše fudbalere Borca, riješili smo sporove i uspjeli osigurati isplatu dospjelih potraživan­ja. Naši članovi zahvaljuju Sindikatu profesiona­lnih fudbalera u BIH i pravnom timu na urađenom poslu, poručili su iz SPFBIH.

Brtan je napustio Borac na kraju prošle godine i sada je član Hrvatskog dragovoljc­a, dok je Dujaković otišao u septembru prošle godine, a nedavno je potpisao za Kozaru. Zakarić je u januaru prešao u Ohod iz Saudijske Arabije.

 ?? ?? Petrović: Veliki je potencijal
Petrović: Veliki je potencijal

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina