Oslobodjenje

George se vratio i donio pobjedu Clippersim­a

Sjajni košarkaš blistao je protiv Utaha zaigravši prvi put od decembra i povrede ligamenata u ramenu

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Utah Jazz je prije samo dva mjeseca bio jedan od kandidata za prvo mjesto u Zapadnoj konferenci­ji NBA lige, ali nakon serije loših igara doveo je u pitanje čak i šestu poziciju koja vodi direktno u play-off, dok ekipe od sedmog do desetog mjesta razigravaj­u za preostala dva mjesta.

Bogdanović još ne igra

LA Clippersi su savladali Utah Jazz na krilima Paula Georgea, zvijezda Clippersa zaigrala je prvi put od decembra i povrede ligamenta u ramenu. Postigao je 34 poena uz čak šest trica, a pratio ga je Reggie Jackson s 21 poenom.

Čitlučanin Ivica Zubac je ubacio osampoenau­zšestskoko­va,dokuredovi­ma Utaha nije bilo Mostarca Bojana Bogdanović­a, koji je povrijeđen.

San Antonio Spursi prestigli su LA Lakerse na desetom mjestu Zapada i dasesadaok­ončaregula­rnidio,ekipa Lebrona Jamesa ne bi išla ni u play-in.

Najboljeg igrača Lakersa nije bilo protiv Dallas Mavericksa, a izgubili su 110:128. Kao i obično, Luka Dončić je ubacio 34 poena uz po 12 skokova i asistencij­a, dok je kod Lakersa Russel Westbrook imao 25 poena, osam skokova i šest asistencij­a.

Ogromna borba vodi se i za vrh Istoka, svi žele prvo mjesto, ali niko ne želi biti drugi jer bi u tom slučaju gotovo sigurno išao na Brooklyn Netse.

Aktuelni prvaci Milwaukee Bucksi pobijedili su Philadelph­iju 76ers u gostima 118:116.

Netsi sve bolji

Blistaojeg­iannisante­tokounmpo, koji je ubacio 40 poena, a njegov je bio i ključni momenat utakmice kada je 1,6 sekundi prije kraja blokirao Joela Embiida, koji je šutirao za produžetak. Giannis je dodao i 14 skokova te šest asistencij­a, a odličan je bio i Khris Middleton s 22 poena, devet skokova i sedam asistencij­a.

Kod Sixersa je na 32 poena i devet asistencij­a bio James Harden, a Embiid

je imao 29 poena, 14 skokova i sedam asistencij­a, ali i neiskorišt­eni šut za produžetak.

Što se samih Brooklyn Netsa tiče, oni su i dalje na osmom mjestu Istoka s 40-36 omjerom pobjeda i poraza, ali se čini da će Kevin Durant biti pravi. Sjajni Durant u 130:123 pobjedi nad Pistonsima imao je 41 poen i 11 skokova.

Rezultati NBA lige: Philadelph­ia 76ers - Milwaukee Bucks 116:118, Washington Wizards - Chicago Bulls 94:107, Brooklyn Nets - Detroit Pistons 130:123, Dallas Mavericks - LA Lakers 128:110, LA Clippers - Utah Jazz 121:115.

Giannis Antetokoun­mpo je postigao 40 poena u trijumfu Milwaukee Bucksa protiv Philadelph­ia 76ersa

Posljednje vijesti

Tužilaštvo za privredni

kriminal i korupciju pokrenulo je istragu protiv predsjedni­ka austrijsko­g parlamenta Wolfganga Sobotke. Tužilaštvo od 29. marta vodi Sobotku kao osumnjičen­og, a protiv njega je podnijeta prijava zbog zloupotreb­e položaja.

Vojska Ugande ubila

je 14 pripadnika pobunjenič­kog pokreta M23 na granici sa Kongom, saopštio je vojni portparol, dodajući da je i jedan pripadnik vojske Ugande poginuo.

Najmanje 11 članova

grupe Segunda Marquetali­a, koju su formirali bivši pobunjenic­i Revolucion­arnih oružanih snaga Kolumbije (FARC), ubijeno je u borbi sa vojnicima u džungli.

Marquez neće u Argentinu

Španski motociklis­t Marc Marquez neće voziti utrku za Veliku nagradu Argentine, saopštili su iz njegove ekipe Honde.

Osmerostru­ki svjetski prvak u ponedjelja­k je posjetio bolnicu u Barceloni zbog problema koje ima s diplopijom od pada u Indoneziji. Doktor Sanchez Dalmau je potvrdio da je stanje vozača bolje.

Ipak, kako je to bio slučaj i prethodni put kada je imao problema s vidom, Marquez će nastaviti konzervati­van režim liječenja, uz redovne preglede.

U saopštenju Honde se dodaje da vozač neće učestvovat­i u utrci za Veliku nagradu Argentine kako bi nastavio s oporavkom.

Podsjećamo, Marquez je ponovno imao probleme s vidom, nakon teškog pada koji je doživio tokom zagrijavan­ja za Veliku nagradu Indonezije, kada je imao i potres mozga.

 ?? / EPA ?? Antetokoun­mpo (Milwaukee) je bio nezaustavl­jiv protiv Sixersa
/ EPA Antetokoun­mpo (Milwaukee) je bio nezaustavl­jiv protiv Sixersa
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina