Oslobodjenje

Pjanić priznao da bi se rado vratio u Italiju

Bilo je kontakata sa Juventusom, ali ništa se nije desilo zbog finansijsk­ih razloga, rekao je bh. fudbaler za Gazzettu dello Sport

- S. R.

Agüero želi opet igrati

Argentinsk­i fudbaler Sergio Kun Agüero od decembra prošle godine nalazi se u igračkoj penziji, ali je najavio kako bi se možda mogao vratiti na travnjake.

- Ovih dana mi je palo na pamet kako bih se mogao vratiti fudbalu. Ljekari su mi preporučil­i da pola godine ne obavljam nikakve aktivnosti pa sam sada počeo razmišljat­i o tome da se vratim na terene i treniram, rekao je 33-godišnji Argentinac.

Nakon sjajnih godina u dresu Manchester Cityja, prošle godine je došao u Barcelonu, za koju je odigrao četiri meča.

Otkaz Eguavoenu

Nigerijski nogometni savez (NFF) uručio je otkaz selektoru Augustinu Eguavoenu i njegovom stručnom štabu nakon neuspjeha Super orlova u kvalifikac­ijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Nigerija je u završnoj rundi kvalifikac­ija ispala od Gane i tako ostala bez četvrtog uzastopnog plasmana na Mundijal.

U prvom susretu igranom u Gani bilo je 0:0, dok je revanš u Abuji završio 1:1, pa je Gana prošla dalje zbog više golova u gostima.

Nigerija je nastupila na šest od zadnjih sedam svjetskih prvenstava, pri čemu je tri puta stigla do osmine finala.

Reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e Miralem Pjanić u razgovoru za italijansk­u Gazzettu dello Sport priznao je da bi se volio vratiti u italijansk­u Seriju A, koju je napustio kada je otišao iz Juventusa u redove Barcelone.

Na Camp Nouu se nije uspio nametnuti, pa je zbog toga bio primoran da ode iz katalonsko­g kluba, te je na kraju svoju sreću pronašao u Besiktasu, a za turski klub je u svim takmičenji­ma ove sezone odigrao 21 utakmicu.

- Istanbul je lijep, samo mi se saobraćaj ne sviđa, ali nisam izgubio

Italiju iz vida. Ona je moj drugi dom. Nedostaje mi i volio bih se vratiti, kazao je Pjanić.

Bh. fudbaler je otkrio zbog čega mu je propao povratak u redove Juventusa, s obzirom na to da je bilo kontakta sa Starom damom.

- Bilo je kontakata sa Juventusom, ali ništa se nije desilo zbog finansijsk­ih razloga. Što se mene tiče, novac nije problem. Volio bih biti važan dio projekta u osvajanju titule prvaka Italije, rekao je Pjanić.

Bh. fudbaler je prokomenta­risao i period proveden u dresu Barcelone prije nego što je odlučio da napusti ovaj katalonski klub.

-Nisammogao­nastavitis­akoemanom, on nema poštovanja. Laporta je donio dobru odluku kada je na njegovo mjesto doveo Xavija. Sad je ekipa opet jaka, ujedinjena i svako zna šta je njegov posao, dodao je Pjanić.

S Juventusom je Pjanić osvojio sedam trofeja, među kojima su i četiri naslova u italijansk­oj Seriji A, te je igrao i finale Lige prvaka, a onda je u transferu vrijednom 60 miliona eura otišao u Barcelonu, za koju je odigrao oko 30 utakmica.

Nisam mogao nastaviti sa Koemanom, on nema poštovanja, komentaris­ao je

Pjanić vrijeme provedeno u Barceloni

 ?? ?? Pjanić: Odlazi iz Besiktasa
Pjanić: Odlazi iz Besiktasa
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina