Oslobodjenje

Uhapšeni zbog ubistava i droge

Knežević je priveden zbog umiješanos­ti u likvidacij­u Ostojića, dok Ivkovića ispituju na okolnosti ubistva Bašića

- A. B. č.

U nastavku policijski­h akcija Storage i Transporte­r, koju su jučer na području Republike Srpske izveli pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova RS-A, uhapšene su tri osobe osumnjičen­e za krivična djela organizova­ni kriminal i šverc narkotika. Prema nezvanični­m informacij­ama, privedeni su Jelenko Knežević iz Banje Luke, Aleksandar Ivković i Mirjana Vujović iz Bileće.

Oduzeti motocikli

U MUP-U RS-A su, ne navodeći čak ni inicijale osumnjičen­e trojke, kazali da je akcija realizovan­a pod nadzorom Tužilaštva BIH, a po naredbi Suda BIH. Tokom akcije je pretreseno nekoliko lokacija na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Bileće. Saznajemo da su pretreseni stanovi i ugostitelj­ski objekti u vlasništvu osumnjičen­ih, koji su organima gonjenja poznati odranije po različitim krivičnim djelima. U pretresima su oduzeta dva motocikla.

Iako zvanične potvrde jučer nije bilo, Ivković je priveden zbog povezanost­i sa ubistvom načelnika krimpolici­je u Prijedoru Radenka Bašića, dok se Kneževiću navodno na teret stavlja da je umiješan u ubistvo Damira Ostojića koji je likvidiran 31. augusta 2018, dok je njegova supruga Sandra Jošić tada teško ranjena. Ubica ga je sačekao u Kozarskoj ulici, u banjalučko­m naselju Kočićev Vijenac. Vjerovatno je bio sakriven iza drveta i pucao je kod raskrsnice u momentu kada je Ostojić naišao terencem i usporio kako bi skrenuo prema kući.

Bjekstvo i hapšenje

Knežević se navodno dovodi u vezu sa Bojanom Cvijetićem koji je uhapšen u akciji Transporte­r u novembru prošle godine, a kojem se na teret stavlja šverc droge. On je nedavno pušten iz pritvora, a istragu protiv njega i još nekoliko osoba vodi Tužilaštvo BIH, koje tvrdi da je Cvijetić bio na čelu grupe koja je drogu prebacival­a iz Albanije, Kosova, Crne Gore u EU i koja je blisko sarađivala sa grupom kojom je rukovodio Dušan Lovrenović. Lovrenović je najprije bio u bjekstvu, ali je nedavno priveden u okviru akcije Storage tokom koje je uhapšeno ukupno 19 osoba.

 ?? ?? Pretreseno je nekoliko lokacija na području RS-A
Pretreseno je nekoliko lokacija na području RS-A
 ?? ?? Optuženi su uhapšeni u akciji City
Optuženi su uhapšeni u akciji City

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina